Teknoloji

Microsoft Windows 8.1 Blue ön izleme sürümünün gelecek ay çıkacağını doğruladı

Microsoft, “Blue” kod adıyla anılan Windows 8.1 güncellemesinin yazılımcılara özel ön izleme sürümünü haziran sonunda yayınlamayı planlıyor. Dün New York’ta düzenlenen Wired Business Conference etkinliğinde konuşan Windows şefi Julie Larson-Green gelecek ay düzenlenecek Build Yazılımcı Konferansı sırasında ön izleme sürümünün çıkacağını doğruladı. Ayrıca Microsoft’un resmi Windows blogundan da bu açıklamayı doğrulayan bir yazı yayınlandı.

microsoft-logo-150113

Microsoft’un Build etkinliği sırasında Windows 8.1’in herkese açık ön izleme sürümünü yayınlaması, final sürümün de yıl sonuna doğru gelmesi bekleniyordu. Windows 8.1’in şimdiye kadar sızan birkaç erken sürümü Başlat Ekranı üzerinde çeşitli değişikliklerin yapıldığını, ayrıca renk ve tema düzenlerinde de büyük özelleştirme imkânlarının sunulduğunu gösteriyordu. Windows 8.1’in modern kullanıcı arayüzlü ayarlar panelinde de bazı düzenlemeler yapan Microsoft, masaüstü tarafında bulunan Denetim Masasına giriş yapmaksızın daha fazla düzenlemenin yapılmasını mümkün kılacak gibi görünüyor. Bu arada şirket yeni sürümle birlikte 7 inç ve 8 inç’lik ekrana sahip cihazlar için de destek sunmayı hedefliyor.

Bu arada, her ne kadar sızan erken sürümlerde göze çarpmasa da, Microsoft’un Windows 8.1 ile birlikte Başlat butonunu geri getireceği tahmin ediliyor. Windows şefi Julie Larson-Green de bu beklentiyi doğrular nitelikte konuştu.

İlgili >> Windows Team Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER