Teknoloji

Microsoft Windows 7’yi üç farklı versiyonda çıkaracak, netbook’lar için özel versiyon olacak

windows-7-beta-start-menu-600-290-x-181Microsoft netbook’lar, bireysel kullanıcılar ve kurumsal kullanıcılar için üç ayrı Windows 7 versiyonu çıkaracak. Microsoft tarafından gerçekleştirilen CES açılış konuşmasının ardından CNET UK tarafından verilen bir habere göre, yazılım devi farklı işletim sistemi varyasyonlarıyla ilgili projeyi Microsoft’un Londra bürosunda yürütülen görüşmelerden sonra onaylamış. Habere göre, netbook versiyonu son kullanıcılara doğrudan satılmayacak, ancak netbook üreticileri tarafından Microsoft’tan temin edilecek.

Bununla birlikte, haberde Microsoft’un diğer yeni Windows 7 özelliklerini doğruladığı da yazılıyor. Bu yeni özellikler arasında BitLocker adı verilen disk şifreleme teknolojisinin USB sürücüleri de kapsayacak şekilde genişletilmesi, kullanıcılara harici disklerle taşıdıkları dosyalar için şifreleme ve koruma işlevlerinin sağlanması da bulunuyor. Ayrıca Microsoft Windows Vista için de bir güncelleme yayınlayarak Vista kullanıcılarının da dosyalarını korumalarını sağlayacak. Ancak şirket daha önce Windows XP kullanıcılarının da benzer işlevlere kavuşacağını söylemiş ve bu söz havada kalmıştı.

Bu arada Microsoft’un Windows 7’de GPS ve ışık algılayıcısı gibi  teknolojilere destek vereceği de söyleniyor.  Bu sayede bilgisayar sistemi herhangi ek bir yazılıma ihtiyaç duymadan kendi konumunu belirleyebilecek, ayrıca bu bilgiyi gereken diğer uygulamalara aktarabilecek. Örneğin hava durumu widget’ı kullanıcının konum belirtmesine gerek kalmadan GPS aracılığıyla konum belirlemesi yapabilir ve o yerin hava durumu bilgilerini görüntüleyebilir.

Son olarak Microsoft Windows 7’de  Windows Vista ile tanıştığımız “kenar bölmesi” özelliğinin yer almayacağını doğruladı. Bunun yerine widget’lar masaüstüne doğrudan entegre edilecek.

İlgili Haber – CNET

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER