Teknoloji

Microsoft Windows 7’yi Eylül ayında çıkarabilir

windows-7-desktop-500-x-281Acer, HP ve diğer büyük PC üreticileri için sistemler tasarlayan Compal’ın başkanı Ray Chen, yatırımcılarla düzenlenen konferansta Windows 7 yüklü bilgisayarların Eylül ayından itibaren satışa çıkabileceğini söyledi. Planlara göre işletim sisteminin Eylül sonu Ekim başında çıkabileceği belirtiliyor. Bu haber Nisan ayında çıkacağı söylenen aday sürüm dedikodularını da doğruluyor.

Microsoft adına konuşan Amelia Agrawal Windows 7’nin Vista’nın satışa çıkmasının ardından geçen üç sene içerisinde çıkmış olacağını belirtti. Ancak daha önce internete sızan yükseltme program planları şirketin Windows 7 için öngördüğü tarihin 2010 başı olduğunu ortaya koymuştu. Yine de Agrawal ihtiyatlı yaklaştı ve daha sonra olacak muhtemel bir gecikmeden dolayı utanç yaşamamak için şirket adına fazla ayrıntı vermedi.

Windows 7 stabil bir sürüm olma yolunda test edilirken, Microsoft’un üzerinde bu işletim sistemini bu sene içerisinde çıkarmak konusunda büyük bir baskı olduğuna inanılıyor. Birçok kişinin Windows Vista’yı kullanma konusunda tereddüt yaşaması ve netbook’larda genellikle Windows XP’nin tercih edilmesi şirketin kazancının düşük kalmasına yol açıyor. Windows 7 ile şirket bu problemleri aşmayı düşünüyor. Ne de olsa Windows 7 hem performans hem de arayüz açısından her iki işletim sisteminin sunduklarını bir araya getiriyor, bunun yanında bu işletim sistemi netbook’larda da sorunsuz ve düzgün bir şekilde çalışabiliyor.

İlgili — Bloomberg

İLGİLİ HABERLER