Teknoloji

Microsoft Windows 7’nin eskidiği mesajını insanların kafasına yerleştirmek istiyor

windows-10-logo-021014

Microsoft geçen hafta içinde düzenlenen Oyun Geliştirici Konferansında oyun geliştiricilerini Windows 10 konusunda ikna etmek için çaba harcadı. Bu çabaların bir parçasını yazılım geliştirici araçlarının duyurusu, gösterimler ve geliştiricilerle sohbet amacıyla doğrudan gerçekleştirilen oturumlar da yer aldı Bu oturumlardan bir tanesi de bağımsız geliştiriciler için sunulan yeni fırsatlarla ilgiliydi. Microsoft’tan Chris Charla da geçtiğimiz çarşamba günü gerçekleştirilen bu oturuma katılmıştı.

Charla Windows 10 ve Xbox One için oyun ve uygulama geliştirmenin karışıklıkları hakkında konuştu. Bu konuşma sırasında gösterilen sunum dosyalarından bir tanesi diğerlerinden daha ilgi çekiciydi, o da Windows 7’yi temsil amacıyla kullanılan IBM XT bilgisayardı.

microsoft-ekosistem-090315

Charla’nın sunum dosyasında Windows 7 bu şekilde eskimiş bir işletim sistemi gibi gösterilmeye çalışılıyor. Halbuki Windows 7 şu anda Microsoft’un en popüler işletim sistemi olma özelliği taşıyor. Windows 8’in pek de istenen etkiyi yaratmadığı ve olumsuz geri dönüşlerin yoğun olduğu bir ortamda Windows 7 yeni Windows XP olma yolunda hızla ilerliyor. Ancak Windows 10’un konuşulmaya başlamasıyla birlikte Microsoft ilgiyi yavaş yavaş Windows 7’nin üstünden almayı ve bunu Windows 10’a yönlendirmeyi istiyor.

Aslında Microsoft’un yeni nesil işletim sistemini Windows 9 yerine Windows 10 olarak adlandırmasının arkasında Windows 7’yi olduğundan daha da eski gösterme isteiği de yatıyor. Windows 7 ile çalışan bir makineye sahip kullanıcılar Windows 10 uygulamalarını çalıştıramayacak, eğer yeni işletim sistemi Windows 9 olarak adlandırılsa sahip oldukları işletim sistemini çok da eski hissetmeyebilirlerdi, ancak aradaki farkın 1 artırılması bile algıyı büyük oranda değiştirebilir, kullanıcılar arkada kalmamak için terfi ihtiyacını daha fazla hissedebilir. Aslında Microsoft’un burada başvurduğu algı oyunu uygulamaların fiyatlarını 2 TL yerine 1,99 TL şeklinde fiyatlandırmaya benziyor.

Windows 10 dağıtıma çıktığında Windows 7 altıncı yaşını bitirmiş olacak ki, modern teknoloji dünyasında altı yıl çok uzun bir süre. Microsoft tüketicilere Windows 7’nin eskidiği, artık Windows 10’a geçiş yapmak gerektiği fikrini aşılamak için her şeyi yapıyor. Windows 7 kullanıcılarına da ilk bir yıl için ücretsiz terfi imkanı sağlamak daha fazla Windows 7 kullanıcısının Windows 10’a geçiş yapmasında algı yaratmaktan çok daha fazla etki gösterecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER