Teknoloji

Microsoft Windows 7’nin 2009’da çıkacağını onayladı

Microsoft uzun zamandır erken çıkacak bir işletim sistemi ile ilgili dedikoduları dün gece yaptığı bir açıklamayla onaylayarak Windows 7’nin 2009 yılında çıkacağını duyurdu. Bundan sonra çıkacak PC’leri hızlandırmayı ve kullanıcı deneyimini arttırmayı amaçlayan Vista Velocity programı için düzenlenen sunumda, Velocity’nin de 2009’un sonlarına doğru Windows 7’de yer alacağı açıklandı. Esas amaç, Windows 7’yi 2009 yazında hazır hale getirmek.

Bu haber Microsoft’un duruşunun değiştiğinin göstergesi. Şirket Windows 7’nin zaman çizelgesi hakkında bilgi sızdırmamaya özen gösterirken çoğu yerde işletim sisteminin 2010’da çıkacağını belirtiyordu. Ancak geçen ay sonunda düzenlenen PDC (Profesyonel Geliştiriciler Konferansı) etkinliğinde Windows 7 ile ilgili ipuçları açık şekilde verildi. Ayrıca burada açıklandığına göre bir tane dar kapsamlı beta sürümü, bir tane de halka açık beta sürümü dağıtılacağı vurgulanarak işlerin hızlı yürüyeceği belli edildi.

Windows 7’deki değişiklikler hız ve hafıza kullanımı etrafında toplanıyor. Bu her iki etken de Windows 7’nin netbooklarda bile rahatlıkla çalışmasını sağlayacak.

İLGİLİ HABERLER