Teknoloji

Microsoft Windows 7 kullanıcılarına destek sonu için uyarmaya başladı

microsoft windows 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Windows 7 için bir güncellemeyi dağıtmaya başladı. Bu güncelleme mevcut kullanıcılara desteğin sonuna yaklaştıklarının haberini veriyor.

Yazılım üreticisi Windows 7 için sunduğu desteği 14 Ocak 2020 tarihinde sonlandıracak. Artık buna yönelik uyarılarını da yapmaya başlıyor. Microsoft Windows 7 kullanıcılarını uyarmak için bildirim kullanıyor. Bunlar insanların daha önce bu işletim sistemine yükseltme yapmaları için gösterdiği bildirimlere benziyor.

Microsoft’un destek bitiş tarihi, emektar işletim sisteminin kullanıcılarının bu tarihten sonra güvenlik güncellemeleri almayacağı anlamına geliyor. Şirket, müşterilerin Windows 10 yüklü PC’lere terfi etmesini istiyor. Bildirimde Windows 10’dan bahsedilmezken, Microsoft kullanıcıları PC’lerini yükseltmeleri tavsiyesinde bulunan yeni bir Windows 7 sitesine yönlendiriyor.

Microsoft bu ayın başlarında söz konusu bildirimlerin Windows 7’ye geleceğinin işaretlerini vermişti. Ancak şirket bu uyarının 2019 boyunca sadece birkaç defa gösterileceğini söylemişti. Bildirimler Windows 7 desteği önümüzdeki ocakta bittiğinde duracak ya da isterseniz, “yeniden hatırlatma” seçeneğini tercih ederek bildirimleri kendiniz de durdurabileceksiniz. Microsoft’un daha önce gösterdiği Windows 10 yükseltme bildirimleri bazı Windows kullanıcılarını rahatsız etmişti. Görünen o ki, şirket insanların bunları görmek istememe hakkına saygı duymayı öğrenmiş.

Windows 10 hâlâ Microsoft’un koyduğu 1 milyar cihaz hedefine ulaşamadı. Ancak eski bilgisayarların kullanımının bırakılıp Windows 10 yüklü sistemlere geçilmesi hedefe yaklaşmayı hızlandıracaktır. Bu yılın başlarında Windows 7’nin pazar payı geçilmişti. Windows 10 şu anda dünya çapında 800 milyondan fazla cihazda çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER