Teknoloji

Microsoft Windows 7 için Internet Explorer 11’in yayın öncesi sürümünün dağıtımına başladı

Microsoft Windows 7 için Internet Explorer 11’in en son yayın öncesi sürümüyle birlikte Windows 8.1’in yerleşik tarayıcısında bulunan pek çok yeniliği Windows 7’ye de taşıyor. Halihazırda dağıtımı devam eden yayın öncesi sürümünde yeni F12 geliştirme araçları, WebGL desteği, gelişmiş JavaScript performansı gibi yenilikler bulunuyor. Microsoft tarayıcının tam sürümünü ise yıl sonu itibarıyla yayınlamayı planlıyor.

internet-explorer-logo-010413 (580 x 387)

Görsel anlamda Microsoft’un pek fazla değişikliğe gitmediği görülürken, Windows 8.1 sürümünde bulunan cihazlar arası sekme senkronizasyonu özelliğinin Windows 7’ye taşınmaması hayal kırıklığına neden oldu. Internet Explorer’ın kıdemli pazarlama direktörü Roger Capriotti The Verge sitesine verdiği demeçte bu tarz senkronizasyon işlemleri için Microsoft Hesapları’nın kullandıklarını ancak bu hesapların Windows 7’de desteklenmediğini hatırlattı. Bu özelliği Windows 7 için Internet Explorer 11’e getirmenin dikkate değer bir fikir olduğunu dile getiren Capriotti, şu an için bu yönde bir planlarının olmadığının altını çizdi.

Microsoft Windows 7 için Internet Explorer 11’de JavaScript performansının bir önceki sürüm olan Internet Explorer 10’a göre yüzde 10 geliştirildiğini öne sürerken, tarayıcı motorunun hem Windows 8.1 hem de Windows 7 versiyonunda iyileştirildiği düşünülüyor. Dokunma yönüne ayrı bir özen gösteren Microsoft’un bu alana verdiği önemi Capriotti’nin sözleri de açık biçimde gösteriyor. Capriotti en iyi tablet tarayıcısını sunmak için son derecek yoğun bir çalışma yürüttüklerini dile getirdi.

İlgili >> Internet Explorer Blog, Microsoft, The Verge

İLGİLİ HABERLER