Teknoloji

PC üreticileri bir yıl daha Windows 7 ve 8.1 işletim sistemli cihaz satabilecek

windows-7-230715

Microsoft, önümüzdeki yıldan itibaren PC üreticilerinin yeni cihazlarına sadece Windows 10 yüklemesini istiyor. Bu amaç doğrultusunda bir karar alan şirket; Dell, HP ve Lenovo gibi donanım üreticilerinin 31 Ekim 2016 itibarıyla Windows 7 ve Windows 8.1 işletim sistemli cihazların sevkiyatını durdurması gerektiğini açıkladı.

Yazılım devi bu kararıyla Windows 10’a geçiş sürecini biraz daha hızlandırmayı amaçlıyor. Normalde eski versiyonların satışını yeni versiyonun çıkışından iki yıl sonra durduran Microsoft, Windows 10 için bu süreyi 1,5 yılın da altına çekiyor.

Microsoft’un bu tutumu, Windows 8’in çıkışının ardından izlenen tutumla taban tabana zıtlık gösteriyor. Şirket, Windows 8’in yayınlanmasından sonra da PC üreticilerine Windows 7 yüklü cihaz üretme izni vermişti. Bu durum pek çok PC üreticisinin “gelen talep üzerine” Windows 7 işletim cihazlar satmasına vesile olmuştu.

Ancak Windows 10 için şirketin belirlediği agresif hedefler göz önüne alınınca geçiş süresinin daraltılması kulağa daha mantıklı geliyor. Microsoft, geçtiğimiz hafta da Windows 10’u mevcut PC otomatik olarak sunacağını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER