Teknoloji

Microsoft Windows 11 güncellemesini daha fazla cihaza dağıtmaya başlıyor

windows 11 pro

Microsoft, bu hafta içinde Windows 11‘i daha fazla bilgisayar dağıtıyor. Bu ayın başlarında çoğunlukla yeni bilgisayarlar için yapılan ilk lansmandan sonra Microsoft, ücretsiz Windows 11 yükseltmesini mevcut ve uyumlu cihazlar için kademeli olarak kullanıma sunuyor.

Microsoft, “Windows 11’in kullanılabilirliği artırıldı ve genişletilmiş bir dizi uygun cihaza yükseltme sunmak için en yeni nesil makine öğrenimi modelimizden yararlanıyoruz.” diyor. “Pürüzsüz bir yükseltme deneyimi sunmak için aşamalı sunum boyunca makine öğrenimi modelimizi eğitmeye devam edeceğiz.”

windows 11 güncelleme

Windows 11 yükseltmesinin Windows Update’te görünmesini bekliyorsanız, yukarıdaki istemi bu hafta bulabilirsiniz. Dipnot olarak, perşembe günü özel bir oyun bilgisayarı da dahil olmak üzere çeşitli cihazlarda yükseltme teklif edildi.

Microsoft, şu anda Windows 11 yükseltmesi sunulan cihazların bir listesini sağlamıyor, ancak güncellemeyi, yalnızca bilgisayarınız minimum sistem gereksinimlerini karşılıyorsa Windows Update aracılığıyla edinebilirsiniz. İstemi hâlâ görmüyorsanız ve bekleme sırasını atlamak istiyorsanız, Microsoft, erken yükseltme için kolay bir yol sunuyor.

Bu arada Windows 11’i desteklenmeyen CPU’lara yüklemenin de yolları vardır. Ne var ki, Microsoft bunu önermiyor ve gelecekte güvenlik güncellemelerini alamayabilirsiniz, ancak bu geçici çözüm, Windows’u yeniden yüklemek zorunda kalmaktan çok daha kolaydır.

İLGİLİ HABERLER