Teknoloji

Microsoft Windows 10’un yeni Müzik ve Video uygulamalarının ön gösterimlerini yapıyor

windows-10-muzik-uygulama-020415

Microsoft’un bu haftanın başında yayınladığı Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümünde yeni Müzik ve Video uygulamalarının da ön gösterimi gerçekleştiriliyor.

Müzik Teknik Ön İzleme ve Video Teknik Ön İzleme uygulamalarında dikkat çeken en önemli ayrıntı Windows kullanıcılarının alıştığı Xbox markasının kaldırılması. Yeni uygulamanın görünümü henüz en mükemmel hâlini almamış, zaten Microsoft da bu uygulamaların henüz mevcutların yerini almaya hazır olmadığını söylüyor.

Müzik Teknik Ön İzleme uygulaması yereldeki dosyaların yanı sıra OneDrive’da depolanan veya Xbox Music Pass üzerinden eklenen herhangi bir şarkıyı oynatabiliyor. Hâlâ çeşitli hatalara, tam hizalanmamış arayüz unsurlarına ve dosya problemlerine rastlanıyor, ancak Microsoft henüz bunlar üzerinde çalışmaya devam ediyor. Windows Mağaza Beta’dan satın alma ve sağ tıklanabilir menülerin eklenmesi daha sonra görünecek ek unsurlar arasında bulunuyor.

Video Ön İzleme uygulamasında ise aralarında MKV uzantılıların ve Xbox Video kaynaklı video dosyalarının da bulunduğu bütün dosyalar oynatılabiliyor. Şu anda video oynatımının biraz yavaş ve takılmalı olduğu söyleniyor. Ancak Windows 10’un final sürümünün yayınlanmasından önce gelecek güncellemelerle birlikte deneyim daha iyi hâle getirilecektir.

Windows 10 Teknik Ön İzleme kullanıcıları en güncel sürümde bu yeni uygulamaları bulup deneyimleyebilirler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER