Teknoloji

Microsoft Windows 10’un yayınlanmasını Windows hayranlarıyla birlikte kutlayacak

windows-10-logo-160515

Microsoft, yaklaşık 9 aylık süreç boyunca milyonlarca Windows kullanıcısı içindeki hayranlarını tespit etmeye çalıştı. 29 Temmuzda nihai sürümü yayınlanacak olan Windows 10, test süresi boyunca 5 milyona ulaştı. Henüz test aşamasında olmasına rağmen, Windows 10’un yakaladığı kitlenin genişliğinden memnuniyet duyan Microsoft, kullanıcılarına teşekkürlerini sunmaya şimdiden başladı. Windows 10’un pazarlama çalışmalarına başlayan şirket, odak noktasına Windows hayranlarını yerleştireceğini duyurdu.

Microsoft’ta Windows ve cihazların pazarlamalarından sorumlu olan Yusuf Mehdi, Windows 10’un tanıtımında hayranlara odaklanacaklarının altını çizdi. Daha öncesinde Xbox’ın pazarlamasından sorumlu olan Mehdi’nin bu dönemde edindiği tecrübeleri Windows 10 için kullanacağı ise açıklanan programda net biçimde görülüyor. Daha önceki Windows sürümlerinin çıkışını tek şehirde düzenlediği etkinliklerle kutlayan Microsoft, Windows 10’un çıkışı için 13 farklı şehirde etkinlik düzenleyecek. Sydney, Tokyo, Singapur, Pekin, Yeni Delhi, Dubai, Nairobi, Berlin, Johannesburg, Madrid, Londra, Sao Paulo ve New York, Windows 10’un çıkış etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

Microsoft, Windows 10’un televizyon reklamlarını yayınlamaya da önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak. Yusuf Mehdi, reklamın Windows ve Windows hayranları için yeni bir dönemi kutlamakla ilgili olduğunu belirtti ve izleyenlere Windows 10 dünyasında büyümenin nasıl bir his olduğunu yaşatacağının altını çizdi. Microsoft, Windows 10 ile başlatacağı “Dünyanı Yükselt” kampanyasıyla ise 10 küresel ve 100 yerel sivil toplum örgütüne toplamda 10 milyon dolarlık nakit desteği sağlayacak.

İLGİLİ HABERLER