Teknoloji

Microsoft Windows 10 VR başlıkları için gerekenlere dair ipucu verdi

microsoft windows 10 vrMicrosoft’un Windows 10 çerçevesinde şekillendirdiği sanal gerçeklik planları konusunda halen fazla detay gün yüzüne çıkmış değil. Farklı PC üreticileri tarafından hazırlanan VR başlıklarının 299 dolardan başlayan fiyatlarla satılacağı ve Windows Holographic VR platformunun Windows 10 Creators Update ile önümüzdeki yıl kullanıcılarla buluşacağı dışındaki detaylar bilinmezliğini koruyor. Havada kalan pek çok noktanın önümüzdeki ay düzenlenecek bir etkinlikte açıklığa kavuşması bekleniyor. Ancak bu bekleyiş sürerken The Verge sitesinde yayınlanan bir haber, VR deneyimi için minimum PC gereksinimleri konusunda fikir edinmeyi sağlıyor.

Haberdeki bilgiler “Windows Holographic First Run” adını taşıyan uygulamaya dayandırılıyor. En son Windows Insider test sürümlerinde rastlanan bu uygulama sayesinde Microsoft Windows 10 VR başlıkları için gerekenler konusunda bilgi veriyor. 4 GB RAM, DirectX 12 ekran kartı, USB 3.0 desteği ve dört CPU çekirdeği, Windows 10’da sanal gerçeklik deneyimi yaşamak için minimum gereksinimler olarak sıralanıyor.

Microsoft Windows 10 VR başlıklarına dair daha fazla detayı yakında açıklayabilir

Microsoft’un önümüzdeki ay gerekli gerçek CPU hızı ve grafik işlemcisi konusunda daha somut bilgileri vermesi bekleniyor. Ancak ortaya çıkan ilk bilgiler, Windows Holographic’in orta sınıf bilgisayarlarda da çalışabileceğini gösteriyor. Söz konusu özelliklerin nasıl bir sanal gerçeklik deneyimini beraberinde getireceği ise belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER