Teknoloji

Microsoft Windows 10’a sanal trackpad eklemeye hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-windows-10-sanal-trackpad-101116Microsoft, en yeni Windows 10 güncellemesi olan Creators Update’i geçtiğimiz ayın son günlerinde duyurmuştu. Güncellemenin önümüzdeki mart ayından itibaren kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Creators Update’in tüm yeniliklerini detaylı biçimde anlatmayan Microsoft, bazı özelliklerden bir videoda üstü kapalı biçimde bahsetmeyi tercih etti. Windows 10’un Windows Insiders programı kullanıcılarına ulaştırılan en yeni test sürümü, Microsoft’un işletim sistemine sanal bir trackpad eklediğini gösteriyor.

Microsoft, söz konusu özelliği harici monitörleri bir tablet aracılığıyla kontrol etme yöntemi olarak tanımlıyor. Sanal trackpad’e görev çubuğu üzerinden erişiliyor. Kullanıcılar trackpad üzerinden fare kontrollerine ulaşmanın yanı sıra sol veya sağ tık işlevlerini de yerine getirebiliyor. Kullanıcılar trackpad’in kontrol ayarlarını Windows 10’un ayarlar paneli üzerinden değiştirebiliyor.

Microsoft Windows 10 için hazırladığı sanal trackpad ile tablet kullanıcılarını sevindirebilir

Microsoft’un Creators Update ile sunacağı bu yeni aracın özellikle Windows 10 tablet kullanıcılarını sevindireceği söylenebilir. Klavye veya trackpad taşımayan, tabletten ikinci ekran olarak faydalanan kullanıcılar için sanal trackpad oldukça yararlı olacağa benziyor. Bu araç Windows 10 kullanıcılarının geneline hitap etmese de, şirketin tüm kullanıcı kitlesini düşündüğü söylenebilir.

Sanal trackpad, Windows 10 kullanıcılarına Creators Update ile sunulacak tek yenilik olmayacak. Yapışkan Notlar özelliğini de elden geçiren Microsoft, daha fazla dil ve bölgeyi destekleyecek. Servis e-postaları, URL adreslerini, telefon numaralarını ve adresleri daha fazla sayıda ülkede algılayabilecek.

İLGİLİ HABERLER