Teknoloji

Microsoft Windows 10 S’in kafa karıştırıcı olduğunu kabul etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft windows 10 sMicrosoft Windows 10 S’i ayrı bir işletim sistemi olarak konumlamak yerine “S Modu” adını verdiği ayrı bir Windows 10 versiyonu olarak sunacağını daha önce açıklamıştı. Microsoft’un önemli isimlerinden Joe Belfiore tarafından kaleme alınan bir blog yazısında, cihazları sadece Windows Mağaza’daki uygulamalara hapseden orijinal Windows 10 S yaklaşımının kafa karıştırıcı olduğu kabul edildi.

Belfiore, özellikle isim seçiminin kafa karıştırıcı olduğu konusunda hem iş ortaklarından hem de kullanıcılardan geri bildirim aldıklarını belirtti.

Microsoft bu kafa karışıklığını önlemek adına Windows 10’un her versiyonu için ayrı bir “S Modu” oluşturacak. Belfiore, yakında yayınlanacak yeni Windows 10 güncellemesiyle birlikte kullanıcıların S Modu aktive edilmiş bir Windows 10 Home veya Windows 10 Pro PC satın almayı seçebileceğini belirtti. Microsoft’un Windows 10 S’in yarattığı kafa karışıklığını nasıl yatıştıracağı konusunda henüz ortada somut bir işaret bulunmuyor. Ancak şirketin Windows Mağaza eksenindeki kısıtlamaları kaldırmaya yönelik adımları gösterme konusunda biraz daha bariz adımlar atması öngörülüyor.

Daha önceki dedikodularda Microsoft’un Windows 10 Home kullanıcılarına S Modu’nu ücretsiz olarak devredışı bırakma izni vereceği iddia edilmişti. Windows 10 Pro kullanıcılarının ise S Modu’ndan çıkıp tam sürüme geçmek için 49 dolar ödeyeceği öne sürülmüştü. Ancak bu iddia doğru çıkmadı. Microsoft Windows 10 S Modu’nu terk etmek isteyen kullanıcılarından hiçbir şekilde para almayacağını açıkladı.

İLGİLİ HABERLER