Teknoloji

Microsoft’un yeni internet tarayıcısına ait video ortaya çıktı

Microsoft, Internet Explorer’ın yerini alacak yeni internet tarayıcısını ilk olarak ocak ayında düzenlediği Windows 10 etkinliğinde görücüye çıkarmıştı. Cortana entegrasyonu, mürekkep desteği, yeni rendering motoru gibi özelliklerden bahsedilse de, Microsoft’un sunumu dışında Project Spartan ismiyle anılan tarayıcıyı aksiyon halinde görmek mümkün olmamıştı. İnternet tarayıcısının bir kopyasına ulaşan WinBeta isimli web sitesi, hazırladığı videoyla yeni tarayıcıda Cortana entegrasyonunun nasıl işleyeceğini gözler önüne serdi.

WinBeta tarafından hazırlanan videoda gözler önüne serilen Cortana entegrasyonu özellikleri, geçtiğimiz ocak ayında Microsoft’un gösterdiği özelliklerden pek farklı gözükmüyor. Kapsamlı bilgiye sahip olduğu bir internet sitesi adres çubuğuna yazıldığı zaman hemen devreye giren Cortana, kullanıcılara detaylı bilgiler sunuyor.

Örneğin mağazalar için adres ve çalışma saati bilgilerine bu yolla hızlı biçimde erişilebiliyor. Videoda Cortana’nın konumlar için nasıl genel bilgi ve yön bilgisi sağladığı da gösteriliyor. Bağlam menüsündeki “Cortana’ya Sor” seçeneği ise akıllara Apple’ın OS X’te sunduğu “tanımla” özelliğini getiriyor. Adres çubuğu entegrasyonu sayesinde Cortana, Project Spartan kullanıcılarına hava durumu bilgisini de vakit kaybetmeden gösteriyor.

Microsoft, MWC 15 kapsamında düzenlediği etkinlikte Project Spartan internet tarayıcısını da barındıran yeni Windows 10 ön izlemesinin mart ayı içinde yayınlanacağını açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER