Teknoloji

Microsoft yeni Windows 10 ön izlemesini Project Spartan internet tarayıcısıyla birlikte yayınlayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-windows-10-telefon-spartan

Microsoft yeni işletim sistemi Windows 10’u test edenlerin Internet Explorer’ın yerini alacak olan Project Spartan ile haşır neşir olmalarına yakında izin verecek. Yeni tarayıcısını ilk olarak ocak ayında düzenlediği etkinlikte görücüye çıkartan Microsoft, MWC 2015 kapsamındaki etkinliğinde de Project Spartan’dan bahsetmeyi ihmal etmedi.

Microsoft’un universal uygulamalar direktörü Kevin Gallo, şirketin yeni Windows 10 ön izlemesinde Project Spartan internet tarayıcısının bir test sürümüne de yer vereceğini belirtti. Yeni Windows 10 ön izlemesinin kesin yayın tarihi şu an için bilinmese de, kaynaklar mart ayının sonunu işaret ediyor.

Microsoft Windows 10’un telefonlar için hazırlanan versiyonunun nasıl gözükeceğini MWC 2015 kapsamında düzenlediği etkinlikte az da olsa göstermeyi ihmal etmedi. Masaüstü versiyonuna bir hayli benzeyen mobil Spartan’ın yeni Windows 10 ön izlemesiyle birlikte telefonlara da ulaştırılması bekleniyor. Gallo sahnede yeni Windows 10 ön izlemesini kullanarak bazı universal test uygulamalarını göstermeyi de ihmal etmedi.

Windows 10 ön izlemesinden bağımsız olarak, Microsoft’un Windows 10’un telefon versiyonu için hazırlanan Office uygulamaları ön izlemesini de birkaç hafta içinde yayınlaması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER