Teknoloji

Microsoft yeni bir Windows 10 Mobile cihazının hazırlığını yapıyor

microsoft lumia windows 10 mobile office
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows 10 mobileMicrosoft son yıllarda Windows 10 Mobile tarafındaki çalışmalar konusunda biraz geri çekildi ve akıllı telefon pazarında meydanı iOS ve Android’e bıraktı. Ancak gelen ipuçları ve havadisler şirketin bu pazara geri dönüş yapmayı planladığını işaret ediyor.

Microsoft’u yakından takip eden bir podcast yapımcısı olan Brad Sams, yeni bir Windows 10 Mobile cihazının yolda olduğunu iddia ediyor. “Mobil tarzında” bir prototip cihazın test edilmekte olduğunu söyleyen yayıncı, bu cihazın şimdilerde kurumsal ofislerde dolaşmakta olduğunu öne sürüyor.

Bu cihazın tasarımı veya teknik özellikleri hakkında henüz bir bilgimiz bulunmuyor. Ancak Sams’in belirttiğine göre, ortada bir akıllı telefon veya bir tablet var. Böylelikle Microsoft’un ürün serisindeki boşluk da biraz olsun doldurulmuş olacak.

HoloPhone mu gelecek?

İlginçtir ki, Sams bu cihazın Microsoft’un Surface birimi tarafından geliştirilmediğini söylüyor. Telefonun geliştirilmesi için çalışan ekibin başında Alex Kipman, yani Microsoft HoloLens’ten sorumlu kişi bulunuyor. Bu, yeni telefonun sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik tarafında güçlü olabileceğini işaret ediyor.

Google Project Tango ile, Apple ise iOS 11 ile birlikte geçecek ARKit teknolojisiyle artırılmış gerçeklik pazarından pay kapmaya çalışıyor. Microsoft da mobil pazara geri dönüş yapacağı cihazıyla bu alanda rekabete katılacak gibi görünüyor.

Açıkça görülüyor ki, yeni cihaz hâlâ tam olarak olgunlaşmadı, hataları var ve üstünde çalışılmaya devam edilmesi gerekiyor. Ancak Microsoft’un pazarın üst segmentinde bulunmak istediğini anlıyoruz. Yeni cihazın en erken 2018’de çıkacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER