Manşetler

Microsoft Windows 10 Mobile dağıtımına başlamaya hazırlanıyor

microsoft

windows 10 mobile

Microsoft, Windows Phone 8.1 işletim sistemli akıllı telefonlar için Windows 10 işletim sisteminin dağıtımını ertelemişti. Yazılım devi, şu sıralarda işletim sistemini kullanıma sunmaya hazır olduğunun işaretlerini veriyor. Şirket, Windows 10 Upgrade Advisor uygulamasının iç beta sürümünü yayınladı. Söz konusu aracın bir benzeri, PC kullanıcılarını Windows 10’a geçişe hazırlama amacıyla hazırlanmıştı.

Tanım bölümünde uygulamanın Windows Phone 8.1’e yüklü cihazın Windows 10 Mobile yüklemeye uygun olup olmadığını kullanıcıya aktaracağı belirtiliyor. Uygulama, kullanıcıların güncelleme için gerekli alanı açmasına da yardımcı oluyor. Uygulama henüz herkesin indirmesine açılmasa da, yakında bu durumun değişmesi muhtemel gözüküyor.

Windows 10 Mobile, Microsoft Lumia 950 ve Lumia 950 XL modellerinde yüklü olarak kullanıcılara sunulmuştu. Ancak işletim sisteminin eski cihazlara gelişi geçtiğimiz ayın ortalarında ertelenmişti. Bu ertelemenin gerekçesi bilinmese de, Lumia 950’yi inceleme fırsatı bulanlar işletim sisteminin düzeltilmesi ve parlatılması gereken noktalarının bulunduğunu belirtmişti.

Microsoft’un güncellemeden önce alan boşaltılmasını tavsiye etmesi, yeni yazılımın eskisine kıyasla daha fazla yer kaplayabileceği anlamına geliyor. Uygulama, kullanıcılara geçici olarak OneDrive’a veya SD karta aktarabilecekleri video, fotoğraf ve dosyalar konusunda öneride bulunuyor. Yeni işletim sisteminin dağıtımına önümüzdeki hafta başlanabileceği belirtiliyor. Şirketin ilerleyen dönemde işletim sistemini taşıyan yeni cihazları da piyasaya sürmesi ve yazılımın erişilebilirliğini daha geniş bir alana yayması öngörülüyor. Bu yöndeki bazı işaretler şimdiden gün yüzüne çıkmış durumda.

İLGİLİ HABERLER