Teknoloji

Microsoft Windows 10 Mayıs 2020 güncellemesini test kullanıcılarına sundu

windows 10 mayıs 2020 güncelleştirmesi

Microsoft Windows 10 Mayıs 2020 Güncelleştirmesi final versiyonununu yayınladı. Güncelleme gelecek aya kadar makinelere otomatik olarak dağıtılmayacak. Ancak Windows 10 test kullanıcıları Sürüm Önizleme halkasını tercih ederek final derlemesini alabilecekler.

Daha önceki Kasım 2019 güncellemesinde olduğu gibi, bu yeni güncelleme de küçük çapta yenilikler getiriyor. Türkiye’de kullanımda olmayan Cortana’ya, aynı zamanda Windows arama bölümüne birtakım iyileştirmeler sunuyor.

Cortana Windows 10 görev çubuğundan kaldırılabiliyor. Aynı zamanda dijital asistana yazma veya konuşma arasından seçim yapılabiliyor. Tüm kullanıcı arayüzü daha fazla şekilde sohbet görünümüne çevriliyor. Ayrıca Microsoft bu güncellemeyle birlikte arama ana sayfasına hava durumu, haberler, tarihte bugün ve yeni filmler gibi içerikler için de hızlı arama imkanı ekliyor.

Mayıs 2020 Güncellemesi Linux için Windows Alt Sistemi 2 sürümünü de getiriyor. Bunun içinde Microsoft bünyesinde geliştirilmiş özel bir Linux çekirdeği bulunuyor. Windows 10’da Linux entegrasyonu Microsoft’un Windows’taki Linux alt sistemi performansını önemli derecede iyileştirecektir. Microsoft bu çekirdeği Windows Update üzerinden güncelleyeceğinin sözünü de veriyor. Ve de açık kaynak koduna dönüştürülecek, böylelikle geliştiriciler de kendi Linux için Windows Alt Sistemi çekirdeklerini oluşturabilecekler ve değişikliklere katkıda bulunabilecekler.

Windows 10 Mayıs 2020 Güncelleştirmesi için gelecek ayı beklemek istemiyorsanız, Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Insider Programı yolunu takip ederek Sürüm Önizlemesi seçeneğini tercih edin. Daha sonra güncelleme Windows Update bölümünde görüntülenecektir.

İLGİLİ HABERLER