Teknoloji

Microsoft Windows 10’u iki internet tarayıcısıyla birlikte yayınlayacak

microsoft-windows-10-project-spartan

Microsoft, Windows 10’un özelliklerini tanıtmak için düzenlediği etkinlikte yeni internet tarayıcısı Spartan’ı da görücüye çıkarmış, ancak Internet Explorer’ın akıbeti konusunda bilgi vermemişti. Şirket bu belirsizliği de resmi Internet Explorer blogu üzerinden yaptığı bir açıklamayla ortadan kaldırdı.

Microsoft’un yeni nesil işletim sistemi Windows 10, Spartan ve Internet Explorer’ı bir arada sunacak. Bu da, en azından şu an için, Internet Explorer’ın sonunun gelmediğini gösteriyor. Şirket tarafından yapılan açıklamayı kaleme alan Internet Explorer Program Müdürü, Jason Weber, bazı kurumların sadece Internet Explorer kullanımına uygun web sitelerine sahip olmaları nedeniyle bu kararı aldıklarını belirtti.

Yeni dönemde Internet Explorer da Spartan’ın çift rendering motoruyla birlikte gelecek. Ancak yıllanmış tarayıcının esas işlevi geçmişe yönelik destek sağlamak olacak. Windows 10’da Internet Explorer’ın nasıl sunulacağı konusunda ise kesin bir bilgi bulunmuyor, ancak şirketin Internet Explorer’ı sadece Windows 10’un kurumsal sürümlerine yerleştirmesi olası gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER