Teknoloji

Microsoft: Windows 10 hazır olana kadar amiral gemisi Lumia cihazı çıkarmayacağız

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-lumia-535-inceleme-00006

MWC 2015 kapsamında yeni orta sınıf Lumia telefonlarını görücüye çıkaran Microsoft, pazarın üst segmentini ise şimdilik pas geçiyor. The Verge sitesine konuşan Microsoft’un telefon pazarlama direktörü Neil Broadley, yeni amiral gemisi ürünlere olan bağlılıklarının sürdüğünü, ancak bu ürünler için en iyi zamanın yeni amiral gemisi yazılımın tamamlanmasıyla birlikte geleceğini dile getirdi. Broadley gözde telefon gelişimini Windows 10’un yayınlanma takvimine göre sürdürdüklerinin altını çizdi.

Bu haber Windows Phone hayranlarını pek şaşırtmayacak cinsten olsa da, bu yılın sonlarına kadar üst sınıf bir Windows Phone cihazı görmenin mümkün olmayacağı anlamına geliyor. Windows 10 yaz aylarından sonra yayınlanacağı için, işletim sistemini barındıran ilk akıllı telefonların da eylül veya ekimden önce yayınlanması pek olası gözükmüyor.

Samsung veya HTC gibi şirketlerin bu ara dönemde atak davranmasına ve üst sınıf bir Windows Phone cihazını piyasaya sürmesine de pek ihtimal verilmiyor. Aradaki bekleme sürecinin Microsoft’u ne kadar etkileyeceği henüz bilinmese de, yeni bir kamera donanımına kavuşmak isteyen Lumia 920 ve 1020 sahiplerini üzeceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Şirket Windows Phone 8.1 işletim sistemiyle yayınlayacağı “McLaren” kod adlı gözde telefonuna dair planlarını geçtiğimiz yılın sonlarında iptal etmişti.

Microsoft’un giriş segmentine ve orta sınıfa odaklanmasının altında ise kolaylıkla anlaşılabilir sebepler yatıyor. Bugün Lumia 640 ve Lumia 640 XL’i duyuran şirket, büyüme hızını artırmak için orta sınıfın daha fazla imkan sunduğu gerçeğine göre hareket ediyor. Android ve iOS’in giderek hakimiyet kurduğu mobil işletim sistemi pazarında hayatta kalmaya çalışan Microsoft’un mobil çalışmaları için 2015 hakiki bir test yılı olacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER