Teknoloji

Microsoft yayınladığı güncellemeyle Windows 7 ve 8.1’i sessizce Windows 10’a hazırlamaya devam ediyor

windows-10-060415

Yaz aylarından önce yayınlanması beklenmeyen Windows 10’a heyecanlanmak için henüz fazlasıyla erken. Ancak bekleyiş devam ederken, Microsoft kullanıcılarının bilgisayarlarını Windows 10’a hazırlamaktan geri kalmıyor. Windows 7 ve 8.1 için hazırlanan opsiyonel güncelleme paketi, Windows 10’a yükseltilecek cihazlarda temel bir çerçevenin oluşturulmasını sağlıyor. Güncellemenin detayları, Microsoft’un kullanıcıları Windows’un son sürümüne geçmeye ikna etmek için neler planladığını ortaya koyuyor.

KB3035583 güncellemesi, Windows Güncelleme bildirimleri için ekstra yetenekleri aktif hâle getiriyor. Bu tanım cümlesi kulağa fazlasıyla genel gelse de, GWXUXWorker.exe isimli dosyanın detaylarına bakıldığında dosyanın Windows 10 yüklemesi için temel hazırladığı anlaşılıyor. Dolayısıyla Windows 7 ve 8.1 için hazırlanan son güncellemeyi bir Windows 10 habercisi ve indiricisi şeklinde nitelemek yanlış olmayacaktır.

windows-10-060415-2

Güncelleme kullanıcıların Windows 10’dan nasıl haberdar edilebileceğine dair çeşitli bilgileri de beraberinde barındırıyor. Config.xml isimli dosya, kullanıcıları reklamların saklanacağı URL’ye yönlendiriyor. Windows 10’un yayın tarihi yaklaştıkça kullanıcıların Windows 10’dan haberdar edilme biçimi de değişecek. Microsoft’un bir yıl boyunca ücretsiz olarak sunacağı Windows 10’a geçiş teklifinin değerlendirilmesi için reklamlara büyük önem göstereceği düşünülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER