Teknoloji

Microsoft Windows 10 için yeni Canlı Kareler hazırladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-10-logo-160515

Microsoft, tasarım dilinin önemli parçalarından biri olan Canlı Kareler’i daha interaktif ve daha yetenekli hâle getirmek için iki yıldır önemli çalışmalar yürütüyor. Windows 8 ile birlikte kullanıma sunduğu Canlı Kareler odaklı tasarımında yıllar içinde önemli değişiklikler yapan şirket, Windows 10’da Canlı Kareler ile etkileşime girmenin temel niteliklerini değiştirmemişti. Ancak bu durum yakında değişebilir.

Microsoft, gelecek hafta düzenleyeceği Build geliştirici konferansında Canlı Kareler ile ilgili özel bir seans düzenleyecek. Bu seansın varlığı, Canlı Kareler için değişimin yakında olduğunu gösteriyor. Seans için hazırlanan tanıtımda “Canlı Kareler değişiyor ve çok talep ettiğiniz ve kaçırmayı istemeyeceğiniz iki sürprizi beraberinde getiriyor.” cümlesi yer alıyor. Microsoft Windows 10’u ilk etapta interaktif Canlı Kareler ile yayınlamayı planlamıştı. Dolayısıyla bu planın bir güncellemeyle gerçeğe dönüşmesi muhtemel gözüküyor.

microsoft windows 10 canli kareler

Microsoft daha öncesinde bir “interaktif kare görünümü” konseptini gözler önüne sermiş ve uygulamalar içindeki bildirimlerle etkileşime girmenin kolay yollarından birini göstermişti. İnteraktif Canlı Kareler sayesinde kullanıcılar kareye dokunmak yerine kare üzerinde kaydırma yaparak mesajlarını görebilecek ve bu mesajlara yine kare üzerinden hızlıca yanıt verebilecek. İnteraktif Canlı Kareler’in Hesap Makinesi gibi uygulamaların da kullanımını kolaylaştırması ve hızlandırması bekleniyor.

Microsoft’un sözünü ettiği “çok talep edilen iki özelliğin” ne olduğu ise şu an için belirsizliğini koruyor. Bu konuya dair merak edilenler, önümüzdeki hafta gerçekleşecek Build 2016 konferansıyla açıklığa kavuşacak.

İLGİLİ HABERLER