Teknoloji

Microsoft Windows 10’un arama arayüzünü yenilemeye hazırlanıyor

microsoft windows 10Microsoft Windows 10 için yeni özellikleri test etmeyi sürdürüyor. İtalyanca yayın yapan Aggironamenti Lumia isimli blogda yer alan habere göre, şirket hâli hazırda Windows 10 için yeni bir arama arayüzünü test ediyor.

Söz konusu arayüzün varlığı, Microsoft’un Windows 10 için geçtiğimiz hafta yayınladığı en son test sürümünde ortaya çıktı. Yeni görünüm, hâli hazırda kullanılan Cortana tabanlı arayüzün yerini alacak. Test edilen yeni arayüz, Microsoft’un klavye tabanlı arama özelliklerini geliştirmeyi istediğini gösteriyor.

Yüzen arama çubuğu, kullanıcıların hâli hazırda Başlat menüsünde veya Windows 10’un görev çubuğundaki Cortana arama çubuğundan ulaşabildiği bilgileri ekrana taşıyor. Arama çubuğu Windows + S kısayolunu kullanarak da aktive edilebiliyor. Yeni arama arayüzü, görüntüsü itibarıyla akıllara macOS’in Spotlight isimli arama özelliğini getiriyor.

Microsoft Windows 10 yeni arama arayüzüyle “daha üretken” hâle gelebilir

Mac kullanıcıları için Alfred, Windows kullanıcıları içinse Wox gibi uygulamalar, hem arama deneyimini kuvvetlendiriyor hem de web aramalarıyla entegre biçimde çalışıyor ve otomatik iş akışları oluşturabiliyor. Microsoft Windows 10 için hazırladığı yeni arama arayüzüyle kullanıcılarına yıllardır vadettiği “daha fazla üretkenliği” sağlayabilir.

İLGİLİ HABERLER