Teknoloji

Microsoft Windows 10 bilgisayarlar ile Amazon Echo’ya rakip olacak

windows 10

microsoft windows 10Microsoft’un Windows 10 için HomeHub adını taşıyan bir özellik geliştirdiğine dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Bu özellik sayesinde şirketin Google Home ve Amazon Echo gibi ürünlere yanıt verebileceği belirtilmişti. HomeHub’ın önümüzdeki yılın ilerleyen dönemlerinde faaliyete geçmesi bekleniyor. Bu süre içinde Microsoft Windows 10’un yetenekleriyle Amazon Echo gibi çalışacak cihazların donanımsal temelini oluşturuyor.

Microsoft bunun için Intel ile işbirliği yapıyor. Şirket, cihaz üreticilerinin dijital asistanı Cortana ile bağları daha sıkı ve sesle uyandırılabilen ürünler geliştirmelerine katkı sağlıyor. Microsoft’un ürünlerden ve Windows’tan sorumlu şefi Terry Myerson, müşterilerini “Cihaz üreticisi” olarak tanımladı. Sesle uyandırma ve derin alan ses yeteneklerine sahip cihazlara olan ilginin yüksekliğine dikkat çeken Myerson, bu özelliklerin küçük veya büyük ekranlı, ya da ekransız cihazlardan beklendiğini belirtti.

Henüz ne Microsoft ne de üretim ortakları bir cihaz duyurusu yapmış değil. Ancak şirket, Windows ve Cortana’nın Amazon’un dijital asistanı Alexa ile rekabet etmesine izin vereceğinin işaretini gönderdi. Sürece platform perspektifinden yaklaştıklarını söyleyen Terry Myerson, amaçlarının cihaz üreticilerine ürünlerini şekillendirmek için farklı seçenekler sunmak olduğunu belirtti. Microsoft yöneticisi, bu sayede cihaz üreticilerinin de kendi vizyonlarını sergileyebileceklerini ifade etti.

Microsoft Windows 10 HomeHub özelliğinin detaylarını henüz açıklamadı

Windows 10’a yerleştirilecek HomeHub ile cihaz üreticileri sesli komutlara yanıt verebilen ve tüm aile için akıllı evi kontrol edebilecek ortak bir masaüstü işlevi görecek cihazlar geliştirebilecek. Şirket henüz HomeHub’a dair detay ve planları açıklamasa da, Google ve Amazon’un yapay zekâ ile işleyen asistanlarına karşı oyun planında ilk adımını atmış oldu.

İLGİLİ HABERLER