Teknoloji

Microsoft Windows 10 açıklarının bulunması için ödül miktarını artırıyor

microsoft yapay zekâ

microsoft windows 10Microsoft yeni bir Windows Ödül Programı’nı hayata geçiriyor. Şirket bu yeni programla mevcut güvenlik açığı ödül programlarını genişletmeyi amaçlıyor. Yazılım devi, Windows 8.1’deki açıkların bulunması için 100 bin dolar ödüyordu. Microsoft Windows 10 ve Windows Server işletim sistemlerindeki büyük Hyper-V açıklarının bulmayı amaçladığı programda ödül miktarını da artırıyor.

Microsoft’un ciddi Hyper-V açıkları için ödeyeceği rakam 250 bin dolara kadar çıkacak. Microsoft Edge veya Windows 10 ön izleme sürümlerindeki güvenlik açıklarını tespit edenlere verilen ödül miktarı ise 15 bin dolara yükselecek.

Microsoft tarafından yapılan açıklamada, güvenlik konseptinin daima değiştiği ve şirketin zaman içinde daha farklı tehdit tiplerini önceliklendirdiği belirtildi. Açıklamada Microsoft’un ödül programlarına ve bu programların güvenlik kapasitesini artırmadaki etkisine inandığının da altı çizildi.

Microsoft Windows 10 için hazırladığı yeni açık bulma programını başlattı

Yeni Windows Ödül programı, 26 Temmuz itibarıyla faaliyete geçmiş durumda. Microsoft şimdilik program için bir bitiş tarihi açıklamadı. Windows’u veya çeşitli bağımsız özellikleri etkileyen hayati veya önemli açıklar, program kapsamında ödüllendirilecek. Microsoft dışında Facebook, Google, Apple ve Uber gibi şirketler de kendilerini siber saldırılara karşı dayanıklı kılmak için bu tarz programlar uyguluyor.

İLGİLİ HABERLER