Teknoloji

Microsoft reklam işini AOL’e devretmeye hazırlanıyor

microsoft yapay zekâ

microsoft-logo-duvar-060614 (800 x 600)

Harita biriminin bir kısmını Uber’e satan Microsoft, web reklam işini de devretmeye hazırlanıyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Microsoft web reklam birimini AOL’e satacak. Bu süreçte Microsoft reklam biriminin 1200 çalışanı da AOL’e transfer olacak.

Anlaşma çerçevesinde AOL, 10 yıl boyunca kendisine ait platformlarda varsayılan arama motoru olarak Google yerine Bing’i kullanacak. AOL, sitelerindeki reklam arama sürecinde de Bing’den faydalanacak. Microsoft ve AOL arasında yapılacak anlaşmanın aralarında ABD ve Birleşik Krallık’ın da bulunacağı 9 pazarı kapsayacağı belirtilirken; AppNexus aralarında Avusturya, Belçika, Danimarka ve Portekiz’in bulunduğu 10 ülkede Microsoft’un reklam partneri olacak.

Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın şirketi kişisel bilgisayarlar, bulut ve kurumsal alanlara odaklama isteğinin web reklam biriminin AOL’e satışında etkili olduğu düşünülüyor. Nadella, son olarak da Microsoft’un işleyişini yenilemek adına donanım ve yazılım birimlerini birleştirme kararı almıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER