Teknoloji

Microsoft Wand Labs ile doğal dil teknolojisini geliştirecek

microsoft wand labsMicrosoft mesajlaşma uygulamaları geliştiren Wand Labs isimli şirketi satın aldığını açıkladı. Yazılım devi, söz konusu satın almayla “Conversation as a Platform” (Bir Platform olarak Sohbet) girişimine farklı bir vizyon katmayı amaçlıyor.

Microsoft Wand Labs ile “sohbetsel zeka” olarak tanımladığı alandaki yeteneğini ve teknolojisini geliştirmeyi amaçlıyor. Makinelerin insanların gündelik konuşma dilini anlayabilmesini sağlayan doğal dil işleme süreci de Microsoft’un çizdiği çerçevenin içinde yer alıyor.

Microsoft Wand Labs ekibini Bing çatısı altında kullanacak

Microsoft’tan yapılan açıklamada, Wand Labs ekibinin Bing bünyesindeki mühendislik ve platform takımında görev yapacağı belirtildi. Wand Labs CEO’su Vishal Sharma ise sohbetin ana odak olduğu yeni bir çağ için kendileriyle aynı tutkuyu ve hevesi taşıyan bir şirkete katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Satın almanın ardından Wand Labs kendi servisini kapatacak. Şirketin bugüne kadar geliştirdiği teknolojiler ise Microsoft ürünlerine entegre edilecek. Microsoft’un Wand Labs’in sunduğu teknolojiyle tam anlamıyla ne yapacağı henüz bilinmese de, Sharma kavramsal servisleri ve akıllı ajanları Microsoft’un mevcut ürünlerine uygun Wand Labs teknolojileri olarak tanımladı. Microsoft’un Wand Labs için ödeyeceği miktar ise şu an için açıklanmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER