Eğlence

Microsoft Video Tuner ile Windows Phone 8.1’e video düzenleme aracı getiriyor

video-tuner-windows-phone-090714

Windows Phone için şimdiye kadar çıkmış düzgün bir video düzenleme aracı bulunmuyordu. Neyse ki, Microsoft artık bu önemli eksikliği kapatmış gibi görünüyor. Video Tuner adı verilen uygulama Microsoft’un Nokia birimi tarafından geliştirilen son uygulama olarak dağıtıma çıkıyor.

Video Tuner Windows Phone 8.1’e güncellenen Lumia cihazları için özel bir uygulama olarak çıkacak ve bazı üçüncü parti çözümlerin resmi alternatifi olarak Windows Phone Mağaza’da bulunacak. Aslında Microsoft’un hâli hazırda Anı Videları adını verdiği temel nitelikte bir uygulama bulunuyor. Video Tuner ise tam donanımlı bir video düzenleme uygulamasında bulunmasını beklediğiniz birtakım yeni araçları getiriyor. Kırpma, biçimlendirme, aynalama, çevirme gibi işlevler desteklenirken, müzik ve video filtreleri ekleme gibi seçenekler de bulunuyor.

Ayrıca Video Tuner uygulaması pozlama, kontrast ve doygunluk seviyelerinin ayarlanması için çeşitli kontroller de içeriyor. Müzik için MP3 dosyalarının yanı sıra MP4 videoları da destekleniyor. Ne var ki, MixRadio ve Xbox Music şarkıları DRM korumaları nedeniyle kullanılamıyor. Bu da videolara sadece cihazda depolanan MP3 formatındaki müziklerin eklenebileceği anlamına geliyor.

Ayrıca Microsoft Video Tuner uygulamasına hız değiştirme seçeneği de ekliyor. Böylelikle Apple’ın iPhone 5s’indeki yavaş çekim özelliğine de bir cevap verilmiş oluyor. Düzenlenen videolar sosyal ağlarda paylaşılabiliyor veya Microsoft’un OneDrive bulut depolama servisinde saklanabiliyor.

Video Tuner bugün itibarıyla Windows Phone Mağaza’daki yerini aldı.

İLGİLİ HABERLER