Teknoloji

Microsoft ve Samsung Android telifleri konusunda uzlaşmaya vardı

microsoft-samsung-100215

Microsoft, geçtiğimiz ağustos ayında Android telif ödemeleri konusunda bir sözleşme yapabilmek için Samsung’u mahkemeye vermişti. Sattığı her Android cihaz için Microsoft’a telif ödeyen Samsung’un 2013’te Redmond merkezli şirkete 1 milyar dolar kazandırdığı dava dosyası sayesinde ortaya çıkmıştı.

Samsung, henüz Android pazarında hakimiyet kurmadan önce, 2011 yılında Microsoft ile çapraz lisanslama ve işbirliği anlaşmaları imzalamıştı. Ancak Android pazarında hakimiyet kurmasının ardından bu anlaşmayı yük olarak görmeye başlayan Güney Koreli şirket, Microsoft’un Nokia’nın Cihazlar ve Servisler birimini satın almasını bahane olarak göstererek anlaşmayı feshetmeye çalışmıştı.

Hem Microsoft hem de Samsung yaşanan anlaşmazlığın sona erdiğini kendi kanalları aracılığıyla kamuoyuna duyururken, taraflar arasında varılan anlaşmanın koşulları henüz bilinmiyor. Hem ABD mahkemesinde hem de Milletlerarası Ticaret Odası’ndaki süreçlerin sona erdiği belirten şirketler, anlaşma koşullarının gizli kalacağının altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER