Teknoloji

Microsoft ve Qualcomm’un yakında sona erecek anlaşması ortaya çıktı

microsoft qualcomm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft ve Qualcomm’un Arm üzerinde Windows deneyimini sadece Qualcomm işlemcili cihazlarda desteklemek için yaptığı özel anlaşma ortaya çıktı. İki şirketin Arm mimarisi üzerinde Windows deneyimini sunmak adına ortak çalışması nedeniyle bu anlaşma kulağa biraz daha makul hâle geliyor.

Qualcomm hâlihazırda Arm mimarisi üzerinde Windows çalıştıracak birkaç işlemciye sahip. Bunlar arasında Snapdragon 7x Gen2 Compute, Snapdragon 8X compute ve Snapdragon 8cx Gen 2 Compute bulunuyor.

İki şirket arasındaki anlaşma, neden daha fazla Arm tabanlı Windows cihaz görmediğimizi de açıklıyor. Bu anlaşma nedeniyle Qualcomm dışında başka bir şirketin Arm mimarisi üzerinde Windows’u destekleyen bir işlemci geliştiremiyor. M1 Apple işlemcilerde Windows çalıştırılamaması da buna bağlı bir durum gibi görünüyor.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen MediaTek Summit’te MediaTek de PC pazarına katma değer sağlamak istediğini belirtmişti. Ancak şirketin bu konudaki planlarının henüz olgunlaşmadığı düşünülüyor.

Qualcomm ve Microsoft arasındaki anlaşmanın yakında sona ereceği söyleniyor. Ancak bu konuda şimdilik net bir tarih verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER