Teknoloji

Microsoft ve HTC CEO’ları gelecek Windows Phone planlarını konuşmak için bir araya geldi

HTC’nin Windows Phone 8X telefonu için geçtiğimiz eylül ayında gerçekleştirdiği duyuru Windows Phone platformunun gelişimi açısından cesur bir açıklama niteliği taşıyordu. HTC, Microsoft’un seçtiği donanım ortağı olarak Nokia’nın ayağını kaydırmışa benziyordu. Halbuki Microsoft CEO’su Steve Ballmer o tanıtımdan sadece iki hafta önce gerçekleştirilen Nokia Lumia 920 lansmanında da boy göstermişti.

Nokia Windows Phone konusunda Microsoft’un en yakın rakibi görünürken HTC de Windows Phone 8 için, Windows Phone 7 platformu için ürettiği heyecanlandırmayan cihazları üretmeyeceğini hızlı bir şekilde belli etmiş, bu platform için iddiasını ortaya koymuştu. Ayrıca HTC’nin telefonu için Windows Phone 8X gibi Windows Phone 8 markasına çok yakın bir adın kullanılması da HTC’nin telefonunun Windows Phone 8 için en iyi seçenek olduğu şeklinde bir izlenim yaratmıştı.

Görünüşe göre HTC Microsoft’un gözündeki pozisyonunu güçlendirmeye devam ediyor. Bloomberg tarafından verilen habere göre HTC CEO’su Peter Chou şirketinin Samsung Galaxy Note serisi cihazlarla rekabet edecek büyük ekranlı bir Windows Phone cihazı üretme konusundaki vizyonunu hayata geçirme konusunda yardım istemek amacıyla Microsoft CEO’su Steve Ballmer ile görüşmüş. Chou ve Ballmer’ın e-posta ve telefon üzerinden gerçekleştirilen görüşmelerin dışında yılda birkaç kez bir araya geldiği biliniyor ve bu görüşme de zincirin son hâlkasını oluşturuyor.

HTC’nin 4.7 inç veya daha büyük boyutta ekrana sahip olan bir Windows Phone cihazı üretmek istediği biliniyor, ancak Windows Phone 8 için getirilen 1280 x 768’lik maksimum ekran çözünürlüğü limiti Tayvanlı şirketi sınırlandırıyor. Aslında Galaxy Note II gibi büyük ekranlı cihazlar da aynı çözünürlük değerine sahip, ancak bu çözünürlük değerine sahip ve daha büyük ekranlı bir Windows Phone cihazı HTC’nin en son ürünlerinden olan 1080p ekranlı Droid DNA’nın gölgesinde kalabilir. HTC, Droid DNA’nın 1080p ekranını düşünerek Microsoft’a limitleri yükseltmesi yönünde talepte bulunuyor.

Microsoft’un HTC’nin önündeki engelleri kaldırıp istediğini gerçekleştirmesine izin vermesi her iki şirket için de olumlu sonuçlanabilir. Her ne kadar son çıkan Windows Phone 8 telefonları ilgi çekici ve farklı olsa da, Microsoft’un seçenekleri biraz daha genişletmesinde fayda var. HTC için de böyle sıradışı bir Windows telefonu üretmek, Windows Phone içinde süren rekabette en büyük rakip Nokia karşısında biraz daha öne çıkmasını sağlayabilir.

İlgili >> Bloomberg

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER