Teknoloji

Microsoft ve Google karşılıklı şikayetlerini geri çekiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft ve googleMicrosoft ve Google, dünyanın çeşitli noktalarında birbirleri aleyhine yönelttikleri mevzuat kaynaklı şikayetleri geri çekme konusunda anlaşmaya vardı. Şirketler, önümüzdeki dönemde birbirleri aleyhine şikayette bulunmadan önce uzlaşma amaçlı görüşmeler içinde bulunmayı da kabul etti.

Google ve Microsoft tarafından Recode sitesine yapılan açıklamalarda, şirketlerin yasal süreçler yerine ürünler konusunda yarışmaları gerektiği belirtildi. Google’ın açıklamasında iki şirketin arasındaki rekabet “enerjik” olarak tanımlanırken, bu rekabetin ürünler ekseninde sürmesinin istendiği vurgulandı.

Microsoft sözcüsü de benzer ifadeler kullandı. Açıklamada Microsoft’un Google aleyhine yönelttiği suçlamaları geri çekme kararı aldığı belirtilirken, bu uzlaşmanın değişen yasal önceliklerin bir yansıması olduğunun altı çizildi. Microsoft sözcüsü, Google ile hem kurumsal hem de bireysel ölçekte canlı biçimde rekabet etmeyi sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

Microsoft ve Google arasındaki uzlaşmanın zamanlaması, oldukça dikkat çekici gözüküyor. Avrupa Birliği, kısa bir süre önce Google aleyhine Android’deki uygulamaları nedeniyle bir tekel soruşturması başlatmıştı. Ancak iki şirket de, Recode sitesine yaptıkları açıklamalarda görüşmelerin AB’nin soruşturmayı ileri boyuta taşıma kararından önce başladığını belirtmişti.

Google ve Microsoft, savaş baltalarını ilk kez gömmüyor. İki şirket, daha önce de geçtiğimiz eylül ayında Android patentlerinden doğan ve iki yıl boyunca devam eden hukuki anlaşmazlıklarının çözümü konusunda uzlaşmaya varmıştı. Google ve Microsoft arasındaki bir grup anlaşmazlığın daha çözüme kavuşmuş olması, iki şirketin önümüzdeki dönemde daha gelişmiş işbirliği yapmasının önünü açıyor.

İLGİLİ HABERLER