Teknoloji

Microsoft ve Google’dan Android için önemli iş birliği

microsoft google android

Microsoft, Android için sunduğu desteği yerel uygulamaların ve Surface Duo gibi cihazların ötesine taşımaya hazırlanıyor. Thurrott’un haberine göre; yazılım devi, Google ile birlikte Android cihazlara Play Store üzerinden daha fazla ve gelişmiş web uygulamaları sunmak için birlikte çalışıyor.

Microsoft’un PWABuilder isimli aracıyla geliştirilen uygulamalar, Google’ın Bubblewrap isimli aracından yararlanarak yeni özelliklerden faydalanabilecek. Söz konusu özellikler arasında web kısayolları için yeni standartlar, “daha derin” bildirim desteği ve görsel özelleştirmeler bulunuyor. Kısacası, web uygulamaları yeni dönemde telefonlarda kendilerini “evlerinde” gibi hissedecek.

Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre, genişletilmiş özellik setinden yararlanabilmek için geliştiricilerin çok fazla efor sergilemesi gerekmeyecek.

Bu yeni özelliklerden yararlanan uygulamalarla tanışmak içinse biraz zaman var. Microsoft ve Google’ın böyle bir amaç doğrultusunda birlikte çalışmasının da şaşırtıcı olmadığı söylenebilir. Söz konusu iş birliği, geliştiricilere Microsoft’un araç setini kullanma konusunda daha büyük bir motivasyon sağlıyor. Google ise daha fazla geliştiricinin Android ile uyumlu web uygulamaları geliştirilmesi için gerekli ortamı sağlamış oluyor.

İLGİLİ HABERLER