Teknoloji

Microsoft ve Apple arasındaki “App Store” marka savaşı yazı tipine kadar indi

“App Store” markası etrafında dönmekte olan kavga bu hafta biraz garip bir hâl aldı. Microsoft, Apple’ın davanın reddedilmesi için yapmış olduğu başvurunun kabul edilmemesini talep etti, çünkü şirketin iddiasına göre Apple’ın avukatları başvuru dilekçesinde küçük yazı tipi kullanmış.

Microsoft,  “Apple’ın cevap metni toplam 31 sayfa tutuyor, buna içerik ve yetkili merciler sayfası dahil, ayrıca yazım sırasında 11pt’den küçük bir font kullanılmış.” şeklinde bir itirazda bulundu. Redmond’un iddiasına göre doğru formatta bir cevap metninin 25 sayfadan az olması, tüm yazıların en az 11pt büyüklüğünde yazı tipiyle yazılması gerekiyor. Halbuki, Apple’ın cevap metniyle birlikte yeni kanıtlar sunmaya çalıştığına dair görüşler de mevcut. Microsoft, Apple’ın kurallara uygun şekilde bir cevap metni yazmasını ve bu metne yeni kanıt veya argümanlar eklememesini istiyor.

Eğer Microsoft’un itirazı haklı bulunur ve Apple’dan yeni bir cevap metni yazması istenirse, bu durum sadece yasal sürecin daha da uzamasına ve masrafların daha da artmasına neden olacaktır. Belki de, Microsoft bu şekilde Apple’ı usandırıp App Store markasının bu şirket tarafından sahiplik altına alınmamasını istiyordur. Apple daha önce sunduğu cevap metninde “Windows” markasının da “App Store” markası gibi genel bir terim olduğunu öne sürmüştü.

İlgili – Geekwire

İLGİLİ HABERLER