Teknoloji

Microsoft ve Amazon çalışanlarının ismi fuhuş soruşturmasında geçiyor

Cinsiyetçilik ve kadın düşmanlığı, özellikle ABD’de teknoloji dünyasında sıklıkla gündeme gelen konular arasında yer alıyor. Ancak Newsweek tarafından yayınlanan bir haber, sorunun başka bir boyutuna dikkat çekiyor. Fuhuş şebekeleri ve müşterilerinin 2014-2016 arasında birbirlerine gönderdiği bazı e-postalara ulaşan Newsweek, teknoloji endüstrisindeki üst düzey yöneticiler ve fuhuş şebekelerinin başındaki isimler arasındaki yakın ilişkiyi gözler önüne seriyor. King County Savcılığı’nın talebi doğrultusunda toplanan e-postalarda Microsoft ve Amazon çalışanlarına ait hesaplar tarafından gönderilen e-postaların fazlalığı dikkat çekiyor.

67 Microsoft ve 63 Amazon çalışanının şirketlerine ait e-posta hesapları üzerinden fuhuş şebekeleriyle temasa geçtiği belirtildi. Boeing, T-Mobile ve Oracle gibi büyük şirketlerin yanı sıra Seattle merkezli küçük teknoloji şirketlerinin yöneticilerinin de fuhuş şebekeleriyle yakın bağlantıda olduğu söyleniyor.

Söz konusu e-postalardan bir kısmının polis tarafından 2015’te gerçekleştirilen bir operasyonda ele geçirildiği belirtildi. Seks işçilerine yönelik değerlendirme panoları üzerinden gerçekleştirilen operasyonda 18 kişinin tutuklandığı ve aralarında Amazon ve Microsoft yöneticilerinin de bulunduğu sanıkların önümüzdeki mart ayında hakim karşısına çıkacağı ifade edildi.

Seattle’da teknoloji endüstrisinin büyümesine paralel olarak fuhuş sorununun da büyüdüğü belirtiliyor. Yetkililer bazı kişilerin fuhuş için yılda 50 bin dolar harcadığına dikkat çekiyor. Fuhuş şebekelerini yönetenlerin teknoloji şirketlerine olan yakınlıklarını kullandığı da polisin altını çizdiği noktalar arasında bulunuyor.

Microsoft ve Amazon konuya ilişkin açıklama yaptı

Microsoft ve Amazon, tarafından konuya ilişkin olarak Newsweek’e açıklama gönderdi. Her iki şirket de çalışanlarının dürüst ve ahlâklı davranma sorumluluğunun bulunduğunun altını çizdi. Microsoft, bazı çalışanlarının davranışlarının 125 bin kişilik bir topluluğun tamamına yansıtlamayacağını da vurguladı. Amazon da çalışanlarının şirket için gerçekleştirdikleri bir aktivitede şirket kaynaklarıyla “ahlâk dışı” bir işe karışamayacağını ve bunun iş akdinin feshine sebep olduğunu belirtti.

İLGİLİ HABERLER