Teknoloji

Microsoft Outlook.com’da uygulama dönemini başlatıyor

outlook-com-logo-180413

Microsoft hafta içinde Outlook.com için yeni uygulamalar ve eklentiler duyurmaya hazırlanıyor. Build 2015 yazılımcı konferansının takvimini biraz erken açıklayan şirket, Outlook.com uygulamalarının da duyurularının parçası olduğunu ortaya çıkardı. Build 2015’te Outlook.com uygulamaları için de özel bir oturum gerçekleştirilecek.

Outlook’un Office 365 versiyonu için eklenti ve uygulamalar halihazırda mevcut olsa da, Microsoft ilk kez bu uygulamaları Outlook.com’a erişen kullanıcılarına ulaştıracak. Listeye bakıldığında yazılımcıların Outlook’un masaüstü, Office 365 ve web versiyonlarında çalışabilecek uygulamalar geliştirebilecekleri ve bu uygulamaların tek mağazada toplanacağı görülüyor. Mevcut çözüme kıyasla çok daha iyi gözüken yeni çözüm sayesinde Outlook.com uyumlu uygulama ve servislerin sayısının artması bekleniyor. Halihazırda Outlook uygulamaları genellikle kurumsal müşterilere hitap ediyor.

Microsoft, Build konferansında Office’i bir platforma dönüştürme planının detaylarını açıklaması bekleniyor. Outlook.com’da gerçekleştirilecek değişikliklerin de Office’le ilgili ana planın parçası olduğu düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER