Manşetler

Microsoft’un oyun konsolu Xbox One S’in disksiz versiyonu yolda

xbox en iyi oyunlar 2020 summer game fest

Microsoft, söylentilere göre, gelecek ay disk sürücüsüz yeni bir Xbox One S çıkaracak. Windows Central‘ın haberine göre, Microsoft “Xbox One S All-Digital Edition” adını taşıyan disksiz bir ürünü tanıtacak.

Ön siparişleri de nisan ayının ortalarında yurt dışında başlayacak. Yeni konsolun mayıs ayında; haziran ayında gerçekleşecek, Microsoft’un her yıl düzenlediği E3 etkinliğinden önce mağazalara geleceği belirtiliyor.

“Xbox Maverick” kod adını taşıyan bu disksiz konsolla ilgili detaylar geçtiğimiz kasım ayında ortaya çıkmıştı. Microsoft’un disksiz konsolu önceden yüklü oyunlarla sunma fikrini değerlendirdiği de söyleniyordu. Böylelikle yeni Xbox konsol sahipleri daha konsol ellerine gelmeden önce istedikleri oyunların konsola yüklenmesini sağlayabilecekler.

Eğer haber doğruysa, Microsoft’un disksiz Xbox One S’i oyunların dijital kopyaları için tasarlanacak. Bu yeni konsol mevcut Xbox One S’ten de daha ucuz olacaktır, ne de olsa yüksek maliyetli Blu-ray sürücüsü kaldırılacaktır. Aynı zamanda Xbox Game Pass gibi, oyunların dijital olarak dağıtıldığı servisler için de tasarlanmış olacak.

Microsoft Xbox Game Pass adlı, 100’den fazla Xbox oyununa erişim sağlayan abonelik servisine son zamanlarda çok önem veriyor. Yazılım üreticisi Sea of Thieves ve Crackdown 3 gibi Xbox Game Studios oyunlarını mağazalarda satışa sunduğu anda Xbox Game Pass’e de getirmişti. Microsoft, Xbox Game Pass abone sayıları hakkında net bilgi vermiyor, ancak şirket milyonların bu servis için aylık ödeme yaptığı gibi bir bilgiyi de paylaşıyor.

Öte yandan Microsoft, xCloud oyun yayın servisini de hazır hâle getiriyor. Yayın servisi sunuculardaki Xbox One S donanımını kullanacak ve oyunların PC’lere, konsollara ve mobil cihazlara yayınını sağlayacak. Microsoft xCloud’ın herkese açık denemelerini bu yıl içinde başlatması planlanıyor. Xbox One S’in sadece dijital oyunları destekleyen versiyonu bu servise de tam uyacaktır.

İLGİLİ HABERLER