Dijital oyun dünyasının devleri Microsoft ve Sony arasındaki rekabet, cuma günü ABD’de görülen bir duruşmada ortaya çıkan detaylarla yeni bir boyuta taşınıyor. Xbox markasının patronu Phil Spencer, Bethesda’nın ana şirketi ZeniMax’ı satın almalarının ardındaki kilit sebeplerden birini ortaya çıkardı. Bu sebep, herkesi şaşırtan bir durum: Starfield oyununun PlayStation’a özel olabileceği olasılığı.
Bethesda, Deathloop ve Ghostwire gibi oyunlarının Xbox’ta yayınlanmaması için Sony’den ödeme aldığında, bu durum Microsoft’un dikkatini çekmiş. Ancak Bethesda’nın yeni bilim kurgu oyunu Starfield‘ın da Xbox’ı pas geçebileceği söylentisi, Microsoft’un harekete geçme ihtiyacını doğurmuş.
Phil Spencer, “Starfield‘ın da Xbox’ı es geçeceği söylentisini duyduğumuzda, içerik sahipliği konusunda daha da geriye düşme pozisyonunda olamayız. İş dünyasında ayakta kalabilmek için içeriğimizi garanti altına almalıyız.” dedi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sony satın aldığınız dijital oyunun sahibi olmadığınızı savundu

PlayStation oyuncuları Sony’ye karşı #PSBlackout başlatıyor

Sony PlayStation reklam gelirini büyütmek için ekibini genişletiyor

Sony’den peş peşe iki State of Play geliyori gözler Final Fantasy 7’de

PlayStation Plus eylülde 7 bin TL’yi aşan dört oyun veriyor
Microsoft, bu stratejiyi gerçekleştirmek için Elder Scrolls ve Fallout stüdyosu Bethesda Softworks’un ana şirketi ZeniMax Media’yı 7.5 milyar dolar karşılığında satın aldı. Anlaşmanın tamamlanmasının ardından, Microsoft Xbox ve PC kullanıcılarına özel oyunlar sunacağına dair vaatlerde bulundu ve bu doğrultuda Redfall oyununu çıkardı, Starfield oyununun ise 6 Eylül’de piyasaya sürülmesi planlanıyor.
Spencer, duruşmada Sony’nin agresif ve düşmanca bir rakip olarak portresini çizdi. “Her bir oyunumuzu PlayStation’da yayınladığımızda, Sony platformlarındaki gelirimizin yüzde 30’unu alıyor ve bu parayı Xbox’ın piyasada kalmasını azaltmak için kullanıyor.” dedi.
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.
Bethesda’yı satın almanın ve Activision Blizzard’ı satın alma girişiminin, Sony ile rekabet etme yolunda bir strateji olduğunu savunan Spencer, bu süreçte Microsoft’un hatırı sayılır miktarda para harcadığını kabul ediyor. Önerilen Activision Blizzard anlaşması 68.7 milyar dolar değerinde.






