Teknoloji

Microsoft Türkiye’nin hedefi pazarla birlikte büyümek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Türkiye önümüzdeki döneme oldukça iddialı bir şekilde hazırlanıyor. Şirket bunun için yönetim yapısında bazı değişiklikler yaptı, sektörün tanınmış yüzlerini çatısı altına kattı. Bugün İstanbul’da gerçekleştirilen basın toplantısında sahne alan genel müdür Tamer Özmen’in tanıttığı takım arkadaşlarının çoğunun Microsoft Türkiye’deki geçmişi bir yılı geçmiyordu.

Microsoft Türkiye, parasal rakamları açıklamak yerine sadece büyüme oranlarını paylaşmakla yetindi. Bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22 büyüyen şirket; Office, Word gibi ürünleri barındıran bilgi çalışanı segmentinde yüzde 24, Windows segmentinde yüzde 20, Dynamics segmentinde yüzde 20, içinde Hotmail, MSN, Windows Live Messenger gibi ürünleri barındıran Microsoft Advertising segmentinde yüzde 10, sunucu ve yazılım araçları segmentinde yüzde 29’luk büyüme kaydetti.

Sektör basında baktığımızda Microsoft Türkiye’nin orta ölçekli şirketler bazında yüzde 39, kamu bazında yüzde 19, OEM bazında yüzde 20 ve kurumsal danışmanlık bazında yüzde 16 büyüdüğü gözleniyor. Microsoft Türkiye’nin hedefi büyümeyi daha da yukarı çekmek, ancak bununla birlikte sadece kendini büyütmekle kalmayıp sektörü de büyütmek istiyor. Şirket aralık ve ocak aylarında kurumsal kullanıcılar ve KOBİ’leri hedefleyen iki duyuruyla karşımıza çıkmış olacak. Bu arada Office 365’in Şubat 2012’de Türkiye’de olacağını da öğrendik.

İLGİLİ HABERLER