Teknoloji

Microsoft Touch Mouse için Windows 8 güncellemesini yayınladı

Microsoft’un mevcut Touch Mouse faresi için beklenen Windows 8 desteği nihayet geldi. Geçen ocak ayında duyurulan bu fare için yazılım üreticisi Fare ve Klavye Merkezi yazılımının 2.0 sürümünü yayınladı. Bu güncelleme Windows 8’de fare ve klavye desteğini sunmak için tasarlandı. Mevcut Touch Mouse kullanıcıları artık aralarında çift parmak hareketiyle uygulamaları yönetmenin de bulunduğu Windows 8’deki çeşitli çoklu dokunmatik hareketlerden yararlanabilecek.

Wedge Touch Mouse ürünü ise ilginç bir şekilde Windows 8 çoklu dokunmatik hareket desteğinden yoksun kalmıştı. Yayınlanan Fare ve Klavye Merkezi 2.0 versiyonu da bu durumu değiştirmemiş gibi görünüyor. Wedge Touch Mouse kullanıcıları sadece kaydırmaya odaklı hareketlerle yetinmek zorunda kalmayı sürdürecek.

Bu arada The Verge tayfası Windows 8 desteğini kazanmış Touch Mouse’u test etme fırsatı bulmuş. Söylediklerine göre kullanıcı arayüzünde gezinmek çok daha kolay hâle gelmiş. Artık kullanıcıların Charms adı verilen nesneleri etkinleştirmesi için köşelere doğru gezinmesi veya klavye kısayollarını kullanmasına gerek kalmıyor.

İlgili >> Microsoft, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER