Teknoloji

Microsoft Android bildirimlerini PC’ye taşıyor

microsoft telefonunuz

Microsoft, Telefonunuz adını taşıyan Windows 10 uygulaması için yeni bir güncelleme yayınladı. Söz konusu güncelleme, Android işletim sistemli telefonlara gelen bildirimlerin PC’de gösterilmesini mümkün hâle getiriyor. Microsoft, bu özelliğin uygulamaya ekleneceğini 2018’in ağustos ayında duyurmuştu.

Telefonunuz uygulamasının temel konseptinde bir değişiklik söz konusu değil. Android telefonunu uygulamayla eş zamanlayan kullanıcılar; bilgisayar üzerinden gelen mesajları okuyabiliyor ve yanıtlayabiliyor, telefonlarındaki fotoğrafları görüntüleyebiliyor, hatta sürükle-bırak yöntemiyle dosya transferi de gerçekleştirebiliyor. Telefonunuz uygulaması için hazırlanan yeni güncellemeyle birlikte bildirimlerin bilgisayar ekranında gösterilmesi de uygulamanın özellikleri arasında eklenecek.

Telefon bildirimlerini bilgisayar ekranında görmek önemli bir kolaylık. Ancak bu bildirimler üzerinden daha geniş kapsamlı aksiyon alabilmenin daha iyi olabileceğini belirtmek gerekiyor. İlk etapta WhatsApp veya Twitter mesajlarına bilgisayar ekranı üzerinden yanıt vermek mümkün olmayacak.

Microsoft Telefonunuz uygulamasıyla kullanıcılara daha fazla imkan tanıma konusundaki niyetini daha önce ortaya koymuştu. “Bildirim Takibi” adını taşıdığı belirtilen bu özellikten şu an için sadece Windows Insiders programının üyeleri yararlanabiliyor. Özelliğin yakında tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER