Manşetler

Microsoft telefonlar için Windows 10 sürümünün ön gösterimine hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia-lumia-930-inceleme-00001

Microsoft bu ayın sonunda Windows Phone’un en yeni versiyonunun ön gösterimini yapmaya hazırlanıyor. Yazılım devi haftasonunda, 21 Ocakta düzenleyeceği ve Windows 10’un telefon ve tabletlerde kullanımıyla ilgili planlarını açıklayacağı basın toplantısı öncesinde “Phone Insider” olarak adlandırılan bir uygulama yayınladı.

Microsoft’un planlarından yakından haberdar olan kaynaklar tarafından The Verge sitesine verilen bilgilere göre, şirket Windows 10’un telefonlarda çalışan sürümü için birkaç özelliğin gösterimini gerçekleştirecek. Bunlar arasında mobil işletim sistemini masaüstü tarafındaki emsali ve Xbox One oyun konsollarıyla aynı hizaya sokacak kullanıcı arayüzü değişiklikleri de bulunuyor.

Ayrıca Microsoft Windows 10’un masaüstü versiyonunda da değişiklikler yapacak, açık ve koyu renk temalarıyla telefon ve tablet versiyonlarını birbirleriyle örtüşür hâle getirecek. Şu anda Windows Mobile ve Windows 10 Mobile kod adlarıyla anılan gelecek nesil mobil işletim sistemi sürümü Windows Phone ve Windows RT işletim sistemlerinin bir kombinasyonu olacak. Microsoft evrensel uygulamalar modelinin avantajlarından da yararlanmayı, tablet ve telefon yazılımlarının tablet ve telefonlarda aynı uygulama altında çalışmasını arzuluyor.

Yazılım devinin geliştirici ve uygulamalara yönelik Windows 10 planlarının önümüzdeki aylarda düzenlenecek Build etkinliğinde açıklaması bekleniyor. 21 Ocaktaki etkinlik daha çok masaüstü bilgisayar, telefon ve tablet işletim sisteminn son kullanıcılara dönük işlevlere odaklanacak. Microsoft Windows RT ve Windows Phone işletim sistemlerinin birleştirilmiş sürümünün adını da 21 Ocaktaki etkinlikte açıklayabilir.

[quote_right]WINDOWS PHONE INSIDER PROGRAMI KAPSAMINDA HEVESLİ KULLANICILARA WINDOWS 10’UN MOBİL SÜRÜMÜNÜ TEST ETME FIRSATI SUNACAK.[/quote_right]

Haftasonu yayınlanan “Phone Insider” uygulaması Windows 10 Insider programına benzer şekilde erişim sağlıyor, ilgili kullanıcılara ve iş ortaklarına Windows 10’un telefonlara özel erken sürümünü test etme fırsatı sağlıyor. Uygulama şu anda sadece Microsoft çalışanları için çalışıyor, ancak Microsoft’un bunun kullanımını kayıt yaptıran ve Windows 10’un modern Windows telefonlarına yükleyen herkese açması bekleniyor. Windows 10 Insider programında olduğu gibi, telefonlara özel başlangıç ön izleme sürümü özellikler bakımından kısıtlı olacak, şirket aldığı geri bildirimler ışığında yıl sonuna doğru planlanan final sürüme kadar çeşitli güncellemeler sunacak.

Microsoft’un telefonlara özel Windows 10 ön izleme sürümünü ocak ayı sonunda, 21 Ocaktaki basın toplantısını takiben yayınlaması bekleniyor. 21 Ocak tarihi geldiğinde detayları Teknoblog’da bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER