Teknoloji

Microsoft Telefon Bağlantısı için iPhone desteği tüm Windows 11 kullanıcılarına sunuldu

microsoft telefon bağlantısı

Microsoft Telefon Bağlantısı uygulaması Windows 11 kullanıcıları için iPhone desteği sunmaya başladı. Duyurusu şubat ayında yapılan bu destek sayesinde iPhone ve PC arasında aramalar, kişiler ve mesajlar eş zamanlanabilecek. Buna ek olarak, sınırlı bir kapasitede de olsa iPhone ve PC arasında iMessage desteği de yenilikler arasında yer alıyor.

Phone Link uygulaması 2015’ten bu yana farklı isimler altında Android telefonlarla eş zamanlanma ile sunulan özellikleri masaüstüne getiriyor. Ancak özellik kapsamında ilk defa iPhone’lar da destek altına alınıyor. Yazılım devi, bu desteği geçtiğimiz şubat ayının sonlarında sınırlı bir ölçekle de olsa Windows Insiders üyesi bir kullanıcı grubuyla test etmeye başlamıştı. Dağıtıma geçtiğimiz ay başlayan şirket, mayıs ayının ortaları itibarıyla tüm Windows 11 kullanıcılarının bu destekten yararlanacağının sözünü vermişti. Artık Windows 11 işletim sistemli bir bilgisayar ve iPhone sahibi olan herkes, Phone Link ile sunulan imkanlardan yararlanabilecek.

Telefon Bağlantısı’nın iPhone desteğinin Android’e kıyasla çok ciddi sınırlamalarının olduğunu belirtmek gerekiyor. Örneğin, iMessage eş zamanlama desteği mevcut olsa da; grup sohbetleri, resim ve video gönderme gibi özellikler kapsam dışı olacak. Buna ek olarak, sesli mesajlar ve iMessage uygulamaları da desteklenmeyecek. Yine de, temel işler için kullanıcılara bilgisayardan telefona geçmelerine gerek bıraktırmayacak bir deneyim vadediliyor.

Microsoft Telefon Bağlantısı desteği için iPhone’larda iOS 14 ve üstünün yüklü olması gerekiyor

Microsoft Telefon Bağlantısı uygulamasında iPhone desteğinden yararlanmak için hem bilgisayarda hem de telefonda bazı ayarlar yapmak gerekiyor. Öncelikle bilgisayarda cihaz türü olarak iPhone seçiliyor, ardından Phone Link uygulamasındaki QR kodu telefonun kamerası aracılığıyla taratılıyor. Eşleştirme Bluetooth üzerinden yapılırken kullanıcıların hem bilgisayarda hem de iPhone’da çeşitli onaylar vermesi gerekiyor. iPhone’larda iOS 14 ve sonrası sürümlerin yüklü olması da koşullar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER