Teknoloji

Microsoft Teams’in performansını artıracak yeni versiyonu yolda

microsoft teams

Microsoft kurumsal iletişim platformu Microsoft Teams’in yeni versiyonunu önümüzdeki ay kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Bu yeni versiyon, özellikle performans anlamında önemli değişiklikleri beraberinde getirecek. Şirket özellikle PC ve dizüstü bilgisayarlarda sistem kaynaklarının kullanımının önemli anlamda gelişeceğinin altını çiziyor. Microsoft’a yakın kaynaklar tarafından verilen bilgiye göre, yeni versiyonun şirket içindeki testleri başlamış durumda.

Şirket içinde Teams 2.0 veya Teams 2.1 adlarıyla anılan bu yeni sürüm üzerindeki çalışmaların yıllardır devam ettiği belirtiliyor. Uygulamanın yüzde 50 daha az bellek tüketeceği ve buna bağlı olarak dizüstü bilgisayarlarda pil ömrünün uzayacağı vurgulanıyor.

Microsoft bu yeni Teams deneyiminin getireceklerinden bazılarını Windows 11’de bireysel kullanıcılara sunmaya başlamıştı. Kurumsal tarafta ise hâlâ Teams’in eski versiyonu kullanılıyor. Yenilenen uygulamada Electron’dan Microsoft’un Edge Webview2 teknolojisine geçiş yapılıyor. Bir taraftan da bir Javascript kütüphanesi olan React’e taşınan Teams’te önümüzdeki aylarda başka arayüz iyileştirmelerinin de gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Microsoft Teams daha hızlı ve tepkisel çalışacak

Teams’in eski mühendislik sorumlusu Rish Tandon, daha önce yaptığı bir paylaşımda Microsoft’un yeni mimarisinin Teams’in geliştirilmesinde önemli bir role sahip olacağını belirtmişti. Tandon paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı: “Bu mimari sayesinde çoklu hesap desteği sunabileceğiz. Farklı iş yaşamı senaryoları ve ölçeklendirme imkanları da kullanıcıları bekliyor. Bu uzun bir yolculuk olacak ancak Windows 11 ile birlikte ilk adımları atmış olduk.”

Microsoft Teams yapılan iyileştirmelerle birlikte daha hızlı ve tepkisel şekilde çalışacak. Yenilenen uygulamanın Teams’in özellikle eski dizüstü bilgisayarlardaki performansıyla ilgili şikayetleri ortadan kaldırması hedefleniyor.

İLGİLİ HABERLER