Teknoloji

Microsoft Teams yeni özelliklerle güç kazanıyor

microsoft teams
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, kurumsal iletişim platformu Teams için geliştirdiği yeni özelliklerin duyurusunu yaptı. Yazılım devi, Teams’i kurulduğu günden bu yana Slack’in karşısında bir rakip olarak konumlandırıyor. Şirketin sunduğu yeni özellikler, bu rekabette Microsoft Teams’e avantaj kazandıracak entegrasyonları da barındırıyor. Bu entegrasyonlar arasında dikkat çeken ise Outlook işbirliği oluyor.

Microsoft Teams’in kullanıcıları Outlook entegrasyonu sayesinde bir e-postayı tüm ekleriyle birlikte bir sohbet kanalına taşıyabilecek veya bir kanalda paylaşabilecek. “Teams’te Paylaş” butonu önümüzdeki yılın başları itibarıyla Outlook’a eklenecek ve bir e-postayı Microsoft Teams’e göndermeyi sağlayacak.

Böylelikle çalışanlar Teams’i kullanarak bir e-postayla ilgili olarak özel şekilde konuşabilecek. Buna ek olarak, sistemler arasındaki mesafeyi kısaltmak da biraz daha kolaylaşıyor. Microsoft Teams’in kurduğu köprünün Slack’in kurduğundan farklı olduğunu ve e-postaları Teams üzerinden yanıtlamanın mümkün olmadığını belirtmekte fayda var.

microsoft teamsOutlook entegrasyonu, Microsoft Teams’e eklenen tek yenilik değil. Özel kanallar bir süredir beta olarak test ediliyordu. Artık bu kanallara tüm kullanıcılar erişebilecek. Buna ek olarak, kullanıcılar sık kullandıkları bir kanalı, kanallar listesinin en üstüne sabitleyebilecek.

microsoft teamsMicrosoft Teams’e üretkenlik odaklı başka yeni özellikler de ekleniyor. Önümüzdeki yılın başlarında kullanıma sunulacak olan yeni görevler paneli de kişisel görevleri ve Teams içinde atananları tek bir pencerede görmeyi sağlayacak. Microsoft To Do, Teams kanalları, Planlayıcı ve Outlook’taki tüm görevler bu pencerede gösterilecek. Bu pencere; pano, liste ve takvimlerle özelleştirilebilecek.

Microsoft Teams Yammer entegrasyonuna da kavuşuyor

Teams’e eklenen bir diğer özellik ise açılır pencere desteği. Bu destek; sohbetlerde, toplantılarda, görüşmelerde veya belgelerde kullanılabilecek. Açılan pencereler, uygulamada yan yana gösterilebilecek. Çoklu pencere özelliği, önümüzdeki yılın başlarında kullanıma sunulacak.

Microsoft Teams kullanıcılarına sunulan bir diğer yenilik ise Yammer entegrasyonu. Yammer’a hızlı erişim imkanı sağlayacak olan buton, Microsoft Teams’in sol kenarındaki navigasyon çubuğuna eklenecek. Anket özelliği de 2019 sona ermeden Microsoft Teams’in mesajlar ve kanallar arayüzlerindeki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER