Teknoloji

Microsoft Teams’e iletişimi kolaylaştıracak önemli yenilik

microsoft teams

Microsoft‘un Slack‘e rakip olarak geliştirdiği şirket içi iletişim platformu Microsoft Teams, çalışanlar arasındaki bağlantıyı kuvvetlendirmek için yeni bir yöntem daha sunuyor. Önümüzdeki aylarda Walkie Talkie özelliğini kullanıma açacak olan Microsoft, böylelikle akıllı telefon ve tabletleri bir telsize dönüştürecek.

Walkie Talkie, Microsoft Teams’in navigasyon çubuğunun tam ortasına yerleştirilecek. Microsoft’tan yapılan açıklamada, Walkie Talkie özelliğinin Teams’ten yararlanan şirketler tarafından sıklıkla talep edilen bir araç olduğu belirtildi.

Walkie Talkie özelliğinin öncelikli hedef kitlesi olarak her gün müşterilerle yüz yüze çalışan ve şirketin günlük operasyonlarını yürüten çalışanlar ön plana çıkıyor. Microsoft, bu aracı geleneksel telsizin daha güvenli bir versiyonu olarak konumlandırıyor. Şirket, bu araçla yapılan görüşmelerin dinlemelere takılmayacağının altını çiziyor.

Microsoft Teams Walkie Talkie ile rakiplerine karşı avantaj kazanabilir

Slack, WhatsApp ve Facebook Messenger gibi iletişim uygulamalarında Walkie Talkie tarzı bir özellik bulunmuyor. Apple, bundan iki yıl önce Apple Watch için bir Walkie Talkie uygulaması duyurmuş ve kullanıcıların FaceTime Audio’dan bir telsiz gibi yararlanmasını mümkün kılmıştı. Microsoft da Teams’te Walkie Talkie hizmetini “bas-konuş” formatında sunarken, net ve hızlı iletişim vadediyor.

Microsoft Teams’e Walkie Talkie’nin yanında erişim yönetimiyle ilgili başka yeni özellikler de ekleniyor. Bu yenilikler arasında SMS ile giriş, paylaşılan cihazdan çıkış gibi özellikler bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER