Teknoloji

Microsoft’un bulut servislerinin kullanım oranında büyük artış

microsoft teams

Microsoft, küresel koronavirüs salgını nedeniyle bulut servislerine olan talebin daha önce görülmemiş ölçüde arttığını belirtti. Şirketin Azure blogu üzerinden yapılan açıklamada, bulut servislerinin kullanımının yüzde 775 oranında arttığı ifade edildi. Windows Sanal Masaüstü kullanımının üç kattan fazla yükseldiği; Microsoft Teams, Xbox Game Pass, Xbox Live ve Mixer kullanımının da rekor seviyelere ulaştığı belirtildi.

Microsoft da artan talep doğrultusunda bulut servislerini güçlendirmek için harekete geçti. Xbox cephesinde yapılanlar, bir destek notu aracılığıyla kullanıcılara duyuruldu. Özel oyuncu resimlerinin, kulüp resimlerinin ve kulüp arka planlarının yüklenmesini geçici olarak durduran Microsoft, mevcut özelleştirilmiş oyuncu resimlerinin kullanımında ise bir problem olmadığını belirtti. Yazılım devi, Xbox Live aktivitesinin arttığı bu dönemde moderasyon ekibinin yükünü biraz olsun azaltmak için böyle bir adım attı.

Microsoft’tan yapılan açıklamada, oyun güncellemesi gibi yüksek bant genişliği gerektiren işlerin yoğun kullanım olmayan zamanlarda dağıtılması için de oyun yayıncılarıyla birlikte çalışıldığı ifade edildi. Sony de PlayStation için oyun indirme hızlarını düşürerek genel bağlantı hızının korunmasına destek vermişti.

Microsoft Teams kullanıcı sayısını bir haftada 12 milyon artırmıştı

Microsoft, ilk müdahale ekiplerine ve acil durum servislerine bulut erişiminde öncelik vereceğini belirtmişti. Şirket, Microsoft Teams’in sorunsuz biçimde çalışmasının da öncelikleri arasında olduğunun altını çizmişti. Microsoft Teams’in aktif kullanıcı sayısı evden çalışma döneminin başlamasıyla birlikte bir hafta içinde 12 milyon artmış ve evden çalışma faaliyetlerinin başlangıcı olan 16 Mart’ta serviste kesinti yaşanmıştı.

Microsoft, Teams platformunun toplam kapasitesini ve dayanıklılığını kuvvetlendirmek için bazı geçici iyileştirmeler yaptı. Kullanıcı varlığının kontrol sıklığı, karşı tarafın yazı yazdığını gösterme aralığı ve video çözünürlüğü gibi konularda kapasiteyi taşıyabilmek adına değişikliklere gidildiği belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER