Teknoloji

Microsoft Teams bire bir görüşmeler için uçtan uca şifreleme desteği sunuyor

microsoft teams uçtan uca şifreleme

Microsoft, iletişim ve ortak çalışma uygulaması Microsoft Teams için uçtan uca şifreleme (E2EE) desteği sunuyor.

Bu yılın başlarında söz konusu özelliği duyuran ve ekim ayından bu yana genel önizlemeyi test eden Microsoft Teams, tüm bire bir aramalar için ek E2EE güvenlik desteği alıyor. BT yöneticilerine bire bir aramalar için E2EE’yi etkinleştirme ve kontrol etme seçeneği sunan bir güncelleme salı gününden itibaren tüm Teams kullanıcılarına sunuluyor.

Microsoft’ta teknik ürün müdürü olarak görev yapan John Gruszczyk, “Havacılık, üretim, telekomünikasyon ve profesyonel hizmetler gibi sektörlerdeki ABD ve Avrupa’daki birden fazla kurumsal müşteri, Ekipler için E2EE çağrılarını kullanıma sunma sürecindedir.” şeklinde açıklama yaptı.

microsoft teams uçtan uca şifreleme

Microsoft Teams şu anda aktarım halindeki ve beklemedeki verileri şifreleyerek yetkili servislerin veri saklama kaydı amacıyla içeriğin şifresini çözmesine olanak tanıyor. Ayrıca Microsoft, sistemde duran dosyaların güvenliğini sağlamak için SharePoint şifrelemesini ve Microsoft Teams’de depolanan notlar için OneNote şifrelemesini kullanıyor. Teams’deki tüm sohbet içeriği, aktarım sırasında ve beklemedeyken de şifreleniyor.

Gelen yeni E2EE şifrelemesi, Teams içindeki bire bir aramaları daha da güvenli hâle getirecektir. Ancak bu, BT yöneticileri etkinleştirirse belirli Teams özelliklerinin devre dışı bırakılacağı anlamına geliyor. E2EE kullanan bire bir aramalarda kayıt, canlı altyazı/deşifre, arama aktarma, arama park etme, arama birleştirme ve aramaları başka bir cihaza aktarma veya grup araması oluşturmak için katılımcı ekleme gibi özelliklerin tümü devre dışı bırakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER