Teknoloji

Microsoft Teams’in ücretsiz versiyonu yakında duyurulabilir

microsoft teams
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft teamsMicrosoft’un Slack’e rakip olması amacıyla hazırladığı Microsoft Teams geçtiğimiz yıl duyurulmuştu. Yazılım devi, kurumsal sohbet platformu için ilk etapta sadece ücretli abonelik modelini sunmuş, ücretsiz veya kurumsal kullanım seçeneği getirmemişti.

Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. Petri’de yer alan habere göre, Teams’in en son versiyonunda ücretsiz versiyon ve ücretli versiyonuna yükseltme seçeneklerine dair pek çok referans bulunuyor.

Microsoft’un ücretsiz abonelik paketini tüm kullanıcılarına açmadan önce test ettiği düşünülüyor. Ücretsiz paketin işleyişi konusunda ise ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak Slack’inkine benzer bir modelin tercih edilmesi durumunda bazı özelliklerin sadece ücretli paketteki kullanıcılara özgü tutulması muhtemel görünüyor.

Slack ücretsiz bir abonelik seçeneği sunarak girişimlere, küçük işletmelere ve Windows ya da Office servislerini tercih etmeyen kuruluşlara ulaşma şansı bulmuştu. Teams’in de ücretsiz bir paket sunması durumunda Microsoft’un Slack ile olan rekabetinde elini biraz daha güçlendireceği söylenebilir.

Microsoft Teams dışındaki servislerinde de abonelik seçeneklerine yoğunlaşıyor. Şirketin CEO’su Satya Nadella, Microsoft’u bulut tabanlı bir yazılım ve hizmet şirketine dönüştürmek için ciddi bir mesai harcıyor.

İLGİLİ HABERLER